divers buitensport- en outdoornieuws
Gearshare deelplatform voor buitensportmaterialen

Gearshare – hét deelplatform voor buitensportmaterialen

Heb jij ook zo ontzettend veel outdoormaterialen verzameld, die je meestal maar een paar keer per jaar gebruikt? Zonde! Laat die stoffige tenten, ongebruikte slaapzakken, verwaarloosde wandelrugzakken en wintersportuitrusting nu hun ware potentie benutten. Met Gearshare, het Nederlandse platform voor het delen van outdoorspullen, breng je avontuurlijke geesten én duurzaamheid samen.

Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava, het toonaangevende sociale platform voor atleten en bovendien de grootste sportcommunity ter wereld, heeft aangekondigd dat meer dan 100 miljoen atleten zich hebben aangesloten bij het platform. Vooral de laatste jaren zag het platform enorme groei: in slechts twee jaar is het aantal atleten op het platform verdubbeld.

Over Tower Lillehammer Ford Explorer plug-in hybride SUV

Beklim de ‘Over Tower’ en win een auto

Het is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld, de ‘Over Tower’ in het Noorse Lillesand. Bij goed weer kun je vanaf de top over het Skagerrak zelfs Denemarken zien liggen. En precies op die top heeft Ford een Explorer plug-in hybride gehesen. Die vormt de hoofdprijs voor een interessante wedstrijd. Wie het snelste de klimtoren kan beklimmen mag deze stoere SUV twee jaar lenen.

expedities trekkings Mount Everest Nepal Tibet afgelast

Ook de Mount Everest gaat in lock-down

Helaas wordt 2020 het rustigste jaar op de Mount Everest sinds 2015. Toen werd de regio getroffen door een zware aardbeving. Dat jaar was het eerste jaar sinds 1974 dat de top van ’s werelds hoogste berg niet werd beklommen. Dit jaar zal de top van de Everest ook niet beklommen worden. Nu is het Coronavirus de boosdoener.

Mount Everest beklimmen vergunning Nepal

Nepal gaat beklimmen Mount Everest aan banden leggen

Dit seizoen was het door de drukte op de Mount Everest op de top een grotere chaos dan in alle voorgaande jaren. Mede daardoor zijn er dit voorjaar elf mensen gestorven tijdens de beklimming van de berg. Hiermee was dit een van de dodelijkste seizoenen uit de geschiedenis van de berg. De foto van de enorme rij wachtende klimmers ging viraal en de wereld was geschokt dat de beklimming van ’s werelds hoogste berg zo populair is geworden.