kampeernieuws
Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.

Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest ontwikkeld. Deze slaapzakken zijn namelijk vervaardigd volgens het nieuwe “W.A.R.M. Fit”-technologie.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tenten met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien deze Big Agnes tenten er dankzij de prachtige kleur ook nog eens fantastisch uit. Kortom, tenten waar iedere lichtgewicht kampeerder vrolijk van zal worden.

Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.

Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

MSR Front Range Tarp Shelter 1

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.

Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Extra comfortabele EtherLight slaapmat van Sea to Summit

Wie bij voorkeur op de zij slaapt, zal het comfort van de meeste lichtgewicht slaapmatjes onvoldoende vinden. De nieuwe ultralichte EtherLight XT slaapmat moet daar verandering in gaan brengen. Deze nieuwe, 10 centimeter dikke slaapmat van Sea to Summit is namelijk ideaal voor zijslapers. Dankzij de dikte van de mat kun je wat verder in de slaapmat wegzakken zonder de bodem te raken.

mountainsmith mountain tipi 2019

Mountainsmith Mountain Tipi model 2019: lichter en ruimer

Patrick Smith is niet alleen oprichter van het iconische buitensportmerk Mountainsmith. Hij was ook een legendarische berggids die soms wel eens meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Om daar een goed onderdak te hebben, ontwikkelde hij voor zichzelf een tent, die hij Mountain Tipi noemde. Deze tent was voor Patrick Smith ook de aanleiding om Mountainsmith op te richten.

Tarptent Aeon Li lichtgewicht tent

Tarptent Aeon Li: superlichtgewicht tentje van Dyneema

Dyneema wordt steeds vaker gebruikt voor producten in de buitensportbranche. Logisch, want het is licht en ijzersterk. We zien dat Dyneema niet alleen wordt toegepast in bijvoorbeeld touwen en riemen, er zijn nu ook Dyneema tenten. Het Amerikaanse bedrijf Tarptent maakt er bijvoorbeeld mooie ultra lichtgewicht tentjes van. Een nieuw model in de collectie van Tarptent is de Aeon Li, een eenpersoonstentje met een gewicht van nog geen 500 gram. Een ideaal tentje dus voor fietskampeerders en backpackers.