buitensport- en outdoor bestemmingen plaatsen gebieden bergen regio's landen
Lochem is Wandelgemeente van het Jaar 2022

Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2022

Op 30 april vond de uitreiking van de Wandelgemeente van het Jaar 2022 plaats. Vorig jaar ging de titel naar de gemeente Loon op Zand. Dit jaar is de gemeente Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Hoe treffend was de locatie van de prijsuitreiking: in het zonovergoten ‘Wandeldorp Barchem’, dat deel uitmaakt van de gemeente Lochem.

Trekkingplatze wildkamperen in Duitsland

Wildkamperen in Duitsland? Dat kan ook op de Trekkingplätze!

Het is de droom van menig wandelaar of andere avonturier: wildkamperen. Dit kon in Nederland op paalkampeerplaatsen maar de meesten daarvan zijn vanwege overlast gesloten. In Duitsland is wildkamperen behalve op enkele Biwakplätze niet toegestaan. Gelukkig hebben ze daar nóg een mogelijkheid: de zogenoemde ‘Trekkingplätze’!

Guernsey wandelen

Eindeloos wandelen op Guernsey Spring Walking Festival 2019

Dit voorjaar vindt op Guernsey het Spring Walking Festival 2019. Het evenement wordt dit jaar gehouden van 25 mei tot en met 9 juni en is een absolute must voor wandelliefhebbers. Je kunt gedurende deze dagen bijna eindeloos wandelen waarbij je de keus hebt uit maar liefst 56 wandeltochten. Dit is natuurlijk dé manier om Guernsey te ontdekken en verkennen.