buitensport outdoor spullen materialen uitrusting
Aura slaapsysteem van ALPS Mountaineering

ALPS Mountaineering introduceert innovatief en veelzijdig Aura slaapsysteem

De buitensport- en kampeerwereld ondergaat een stille revolutie met de opkomst van ultralichtgewicht slaapsystemen. De nieuwste toevoeging aan deze trend is het Aura slaapsysteem van ALPS Mountaineering. Het nieuwe slaapsysteem is een innovatieve ontwikkeling die niet alleen de conventionele slaapzakken maar ook de moderne slaapsystemen uitdaagt en de manier waarop we buiten slapen op een andere, meer veelzijdige manier benadert.

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.

onderdelen voor Primus branders gratis

Tijdelijk gratis onderdelen voor Primus branders

Voor menig avonturier is een goed gasbrandertje van absoluut levensbelang. Daarom levert Primus, een Zweedse fabrikant van outdoor branders, voor heel februari en maart gratis onderdelen voor haar gasbranders. Dit allemaal in het kader van duurzaamheid. Door gratis onderdelen te verstrekken kunnen gebruikers hun eigen Primus gasbrander onderhouden of zelfs repareren. 

Superfeet Adapt Run inlegzooltjes

Superfeet introduceert Adapt Run inlegzooltjes

Het Amerikaanse Superfeet, een van de toonaangevende merken op gebied van inlegzolen, introduceert de nieuwe Adapt Run inlegzolen. Deze inlegzooltjes zijn volgens Superfeet speciaal bedoeld voor hardlopers en trailrunners. Ze zijn ontwikkeld met de modernste technieken en technologieën. 

Camelbak fles Lifestraw filter

CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

De drinkflessen- en blazen van CamelBak en de draagbare waterfilters van LifeStraw zijn beiden begrippen binnen de outdoorwereld. De twee Amerikaanse bedrijven kondigden onlangs een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde lijn van drinkflessen- en waterblazen met geïntegreerde filters aan. 

Tarptent Rainbow Li Dyneema tent lichtgewicht

Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de Amerikaanse producent ooit heeft gemaakt. Vanwege het extreem lage gewicht van de tent is deze bij uitstek geschikt voor lange trektochten en bikepacking.

Osprey Sportlite rugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.