outdoor buitensport nieuws
Starlink Mini internet satelliet

Starlink Mini: Moeten outdoorliefhebbers echt altijd online zijn?

SpaceX, het bedrijf achter de revolutionaire Starlink-satellietinternetdienst, heeft een nieuwe troef in handen voor avonturiers en outdoorliefhebbers die ook in de wildernis verbonden willen blijven: de Starlink Mini. Terwijl de reguliere Starlink-schotel ideaal is om bijvoorbeeld op een camper of outdoor trailer te plaatsen, is deze compacte variant een uitkomst voor wie met een kleinere uitrusting op pad gaat.

Gearshare deelplatform voor buitensportmaterialen

Gearshare – hét deelplatform voor buitensportmaterialen

Heb jij ook zo ontzettend veel outdoormaterialen verzameld, die je meestal maar een paar keer per jaar gebruikt? Zonde! Laat die stoffige tenten, ongebruikte slaapzakken, verwaarloosde wandelrugzakken en wintersportuitrusting nu hun ware potentie benutten. Met Gearshare, het Nederlandse platform voor het delen van outdoorspullen, breng je avontuurlijke geesten én duurzaamheid samen.

Aura slaapsysteem van ALPS Mountaineering

ALPS Mountaineering introduceert innovatief en veelzijdig Aura slaapsysteem

De buitensport- en kampeerwereld ondergaat een stille revolutie met de opkomst van ultralichtgewicht slaapsystemen. De nieuwste toevoeging aan deze trend is het Aura slaapsysteem van ALPS Mountaineering. Het nieuwe slaapsysteem is een innovatieve ontwikkeling die niet alleen de conventionele slaapzakken maar ook de moderne slaapsystemen uitdaagt en de manier waarop we buiten slapen op een andere, meer veelzijdige manier benadert.

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.

Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.

Fiets en Wandelbeurs 2023, Utrecht

De Fiets en Wandelbeurs is terug

Na drie jaar afwezigheid is de Fiets en Wandelbeurs weer terug. Voorgaande edities konden niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Nu keert de beurs terug in de Utrechtse Jaarbeurs, op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023.