Bever geeft buitensportkleding een tweede leven

Stel, je hebt een fleece trui die je niet meer draagt, of een wandelbroek die al veel te lang in de kast hangt. Wat doe je ermee? Weggeven? Weggooien? Bever, de bekende Nederlandse keten van outdoorwinkels, biedt nu een duurzaam alternatief: ze kopen je gebruikte buitensportkleding terug.

Hoe werkt “Bever Koopt Terug” precies?

Het proces is simpel. Je neemt je gebruikte buitensportkleding mee naar een van de deelnemende Bever-winkels. Let op: dat is op dit moment alleen de winkel in Houten. Daar beoordeelt een medewerker de staat van je kledingstukken en bepaalt de waarde ervan. Je ontvangt dan een giftcard ter waarde van dit bedrag, die je kunt gebruiken voor nieuwe aankopen bij Bever. Het maakt niet uit of je kleding een beetje versleten is, zolang het maar schoon en nog draagbaar is.

Niet alle kleding

Bever neemt uiteraard niet alle kleding terug. Je kunt bij Bever alleen gevoerde winterjassen, jassen, fleeces, truien, T-shirts, tops en lange wandelbroeken inleveren. Voorts gaat het om een select aantal (populaire) merken. De volledige lijst vind je op de website van Bever.

Waarom dit initiatief?

Met “Bever Koopt Terug” wil Bever een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Door de levensduur van buitensportkleding te verlengen, wordt er minder afval geproduceerd en worden er minder nieuwe grondstoffen verbruikt. Bovendien draagt het initiatief bij aan een circulaire economie, waarin producten en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

Bever koopt tweedehands kleding terug

Wat gebeurt er met mijn oude kleding?

De kleding die Bever terugkoopt, krijgt een tweede leven. Producten die nog in goede staat zijn, worden verkocht als “2e Buitenkans” in de Bever-winkels. Zo krijgen ze een nieuwe eigenaar en kunnen ze nog jarenlang worden gebruikt. Kleding die niet meer geschikt is voor verkoop, wordt gedoneerd aan goede doelen zoals Natuurmonumenten, die ze gebruiken voor onderhoudsprojecten in de natuur.

Mooi initiatief

Het initiatief is nog relatief nieuw, maar lovenswaardig. De eerste reacties die we om ons heen horen zijn dan ook overwegend positief. Steeds meer mensen vinden het fijn om hun oude buitensportkleding een nieuwe bestemming te kunnen geven, in plaats van het weg te gooien. Bovendien is het een mooie manier om met een korting nieuwe spullen bij Bever.te kunnen kopen

Meer buitensport & outdoor nieuws

Gearshare deelplatform voor buitensportmaterialen

Gearshare – hét deelplatform voor buitensportmaterialen

Heb jij ook zo ontzettend veel outdoormaterialen verzameld, die je meestal maar een paar keer per jaar gebruikt? Zonde! Laat die stoffige tenten, ongebruikte slaapzakken, verwaarloosde wandelrugzakken en wintersportuitrusting nu hun ware potentie benutten. Met Gearshare, het Nederlandse platform voor het delen van outdoorspullen, breng je avontuurlijke geesten én duurzaamheid samen.
Bergfreunde overgenomen door Decathlon: Wat betekent dit voor outdoorliefhebbers?

Bergfreunde overgenomen door Decathlon: Wat betekent dit voor outdoorliefhebbers?

De overname van Bergfreunde door Decathlon, die onlangs is afgerond, is een belangrijke ontwikkeling in de outdoorwereld. De Franse sportgigant wil met de overname een sterkere positie innemen in de premium outdoor-markt, waar Bergfreunde een gevestigde naam is met een sterke reputatie. Wat betekent deze overname voor outdoorliefhebbers?
Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.