Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava, het toonaangevende sociale platform voor atleten en bovendien de grootste sportcommunity ter wereld, heeft aangekondigd dat meer dan 100 miljoen atleten zich hebben aangesloten bij het platform. Vooral de laatste jaren zag het platform enorme groei: in slechts twee jaar is het aantal atleten op het platform verdubbeld.

Meer dan 7 miljard activiteiten

Sinds de oprichting van Strava in 2009 hebben atleten op het platform meer dan 7 miljard activiteiten gedeeld, waarvan 2,5 miljard in de afgelopen 18 maanden zijn vastgelegd. “De groeiende gemeenschap op het platform bestrijkt meer dan 50% van de wereld en heeft het verhaal van hun atletische inspanningen gedocumenteerd en verteld met meer dan 89,5 miljoen foto-uploads”, zegt Michael Horvath, CEO en medeoprichter van Strava

Ook voor profs

En het zijn niet alleen sportliefhebbers en hobbyisten die veel gebruik maken van het platform. Veel professionele sporters maken ook gebruik van de app en bieden daarmee een uniek kijkje in hun trainingen en wedstrijden. Denk hierbij aan de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel, de befaamde trailrunner en klimmer Kilian Jornet en tal van andere sporters.

Horvath: “Onder de 100 miljoen atleten wereldwijd, blijft een sterke gemeenschap van professionals gedijen op Strava. Meer dan 2.500 professionele atleten gebruiken de krachtige tools van Strava om elke inspanning te uploaden, van training tot medaille winnende prestaties.”

Snelle groei

Kortom, Strava groeit als kool en die groei lijkt vooralsnog niet te stoppen. De afgelopen jaren heeft het platform haar personeelbestand verdubbeld naar meer dan 365 werknemers en ervaren leiders uit de tech-wereld benoemd tot haar Raad van Bestuur. Daarnaast is Strava ook op de overname-toer geslagen. Zo nam het onlangs Recover Athletics, een blessurepreventie-app voor hardlopers, over. Strava wil Recover Athletics toevoegen aan haar abonnementenaanbod en daarnaast Recover Athletics verder uitbreiden.

Studentenkorting

Het Amerikaanse bedrijf kondigde recentelijk aan dat het een exclusieve abonnementskorting zal bieden aan studenten op de middelbare school en de universiteit. In aanmerking komende jonge atleten krijgen een jaarlijkse korting van 50% op een premium Strava-abonnement dat normaliter €7,99 per maand kost.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.
Bike Cleaner MTB schoonmaken onderweg

Altijd een schone MTB dankzij de Bike Cleaner

Mountainbiken is een hobby van velen. En een echte mountainbiker weet wat er na de rit te gebeuren staat: de mountainbike schoonmaken. Dat klusje neemt de Bike Cleaner niet weg, maar maakt het wel een stuk makkelijker.
Sheltersuit oude slaapzak doneren

Sharing is caring: doneer je oude slaapzak!

“Doneer een slaapzak, red aan dakloze”. Dát is het idee achter Sheltersuit. Het Nederlandse bedrijf maakt wind- en waterdichte jassen, inclusief aanritsbare slaapzakken, voor daklozen en vluchtelingen.