Beklim de ‘Over Tower’ en win een auto

Het is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld, de ‘Over Tower’ in het Noorse Lillesand. Bij goed weer kun je vanaf de top over het Skagerrak zelfs Denemarken zien liggen. En precies op die top heeft Ford een Explorer plug-in hybride gehesen. Die vormt de hoofdprijs voor een interessante wedstrijd. Wie het snelste de klimtoren kan beklimmen mag deze stoere SUV twee jaar lenen.

Afgelopen weekend namen 20 klimmers deel aan de kwalificatieronde. De beste zes gingen door naar de finale om de laatste uitdaging aan te gaan. De uiteindelijke winnaar is de 21-jarige Leo Ketil Bøe uit Bergen. Hij beklom de Over Tower in 3 minuten en 33 seconden.

De planning van de wedstrijd nam een half jaar in beslag. De klimtoren, die pas in juni werd geopend, is opgetrokken uit massief hout. Aan alle vier de zijden zijn er klimvlakken van verschillende materialen. Om de uitdaging te vergroten, werkte Ford samen met de bekende klimmer Martin Mobråten om de totale route uit te breiden van het observatiedek tot de top van de klimtoren.

Hierbij zorgden de ingenieurs en architecten ervoor dat de toren het extra gewicht van het speciaal ontworpen platform en ook het voertuig veilig kunnen dragen.

Leo Ketil Bøe kan nog niet meteen met de Ford Explorer Plug-in Hybrid op pad. De SUV staat nog tot 27 augustus op het platform op de Over Tower. Als je de klimtoren beklimt, ook als je daarvoor de  trap gebruikt, ontvang je een gratis limited edition T-shirt en een topfoto.

Over Tower Lillehammer Ford Explorer plug-in hybride SUV

Meer buitensport & outdoor nieuws

Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.
Bike Cleaner MTB schoonmaken onderweg

Altijd een schone MTB dankzij de Bike Cleaner

Mountainbiken is een hobby van velen. En een echte mountainbiker weet wat er na de rit te gebeuren staat: de mountainbike schoonmaken. Dat klusje neemt de Bike Cleaner niet weg, maar maakt het wel een stuk makkelijker.
Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava, het toonaangevende sociale platform voor atleten en bovendien de grootste sportcommunity ter wereld, heeft aangekondigd dat meer dan 100 miljoen atleten zich hebben aangesloten bij het platform. Vooral de laatste jaren zag het platform enorme groei: in slechts twee jaar is het aantal atleten op het platform verdubbeld.