1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Overig buitensport- en outdoornieuws
  6. >
  7. Beklim de ‘Over Tower’ en win een auto

Beklim de ‘Over Tower’ en win een auto

Het is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld, de ‘Over Tower’ in het Noorse Lillesand. Bij goed weer kun je vanaf de top over het Skagerrak zelfs Denemarken zien liggen. En precies op die top heeft Ford een Explorer plug-in hybride gehesen. Die vormt de hoofdprijs voor een interessante wedstrijd. Wie het snelste de klimtoren kan beklimmen mag deze stoere SUV twee jaar lenen.

Afgelopen weekend namen 20 klimmers deel aan de kwalificatieronde. De beste zes gingen door naar de finale om de laatste uitdaging aan te gaan. De uiteindelijke winnaar is de 21-jarige Leo Ketil Bøe uit Bergen. Hij beklom de Over Tower in 3 minuten en 33 seconden.

De planning van de wedstrijd nam een half jaar in beslag. De klimtoren, die pas in juni werd geopend, is opgetrokken uit massief hout. Aan alle vier de zijden zijn er klimvlakken van verschillende materialen. Om de uitdaging te vergroten, werkte Ford samen met de bekende klimmer Martin Mobråten om de totale route uit te breiden van het observatiedek tot de top van de klimtoren.

Hierbij zorgden de ingenieurs en architecten ervoor dat de toren het extra gewicht van het speciaal ontworpen platform en ook het voertuig veilig kunnen dragen.

Leo Ketil Bøe kan nog niet meteen met de Ford Explorer Plug-in Hybrid op pad. De SUV staat nog tot 27 augustus op het platform op de Over Tower. Als je de klimtoren beklimt, ook als je daarvoor de  trap gebruikt, ontvang je een gratis limited edition T-shirt en een topfoto.

Over Tower Lillehammer Ford Explorer plug-in hybride SUV

Meer buitensport & outdoor nieuws

expedities trekkings Mount Everest Nepal Tibet afgelast

Ook de Mount Everest gaat in lock-down

Helaas wordt 2020 het rustigste jaar op de Mount Everest sinds 2015. Toen werd de regio getroffen door een zware aardbeving. Dat jaar was het eerste jaar sinds 1974 dat de top van ’s werelds hoogste berg niet werd beklommen. Dit jaar zal de top van de Everest ook niet beklommen worden. Nu is het
Mount Everest beklimmen vergunning Nepal

Nepal gaat beklimmen Mount Everest aan banden leggen

Dit seizoen was het door de drukte op de Mount Everest op de top een grotere chaos dan in alle voorgaande jaren. Mede daardoor zijn er dit voorjaar elf mensen gestorven tijdens de beklimming van de berg. Hiermee was dit een van de dodelijkste seizoenen uit de geschiedenis van de berg. De foto van de…
Lauche & Maas München gesloten

Lauche & Maas sluit definitief

Slecht nieuws voor buitensportliefhebbers die voor hun buitensportspulletjes graag naar Lauche & Maas gingen. Deze traditionele Duitse buitensportzaak zal op 30 april 2019 definitief haar deuren sluiten.