ALPS Mountaineering introduceert innovatief en veelzijdig Aura slaapsysteem

De buitensport- en kampeerwereld ondergaat een stille revolutie met de opkomst van ultralichtgewicht slaapsystemen. De nieuwste toevoeging aan deze trend is het Aura slaapsysteem van ALPS Mountaineering. Het nieuwe slaapsysteem is een innovatieve ontwikkeling die niet alleen de conventionele slaapzakken maar ook de moderne slaapsystemen uitdaagt en de manier waarop we buiten slapen op een andere, meer veelzijdige manier benadert.

Het concept van slaapsystemen

Traditioneel kiezen kampeerders en buitensporters voor een slaapzak voor hun buitenavonturen. Maar met de opkomst van ultralichtgewicht kamperen, verschuift de focus naar zogenaamde slaapsystemen. Deze systemen, bestaande uit een quilt en een slaapmat, bieden een vergelijkbare hoeveelheid isolatie en comfort terwijl ze het totale gewicht verminderen. Het Aura slaapsysteem is een voorbeeld van deze trend, waarbij de slaapmat wordt verondersteld voldoende isolatie aan de onderzijde te bieden.

Veelzijdige oplossing

ALPS Mountaineering introduceert met Aura een systeem dat inspeelt op de behoeften van buitensportliefhebbers in verschillende en wisselende klimaten. Het systeem omvat een ingenieus ontworpen slaapzak die drie configuraties biedt voor comfort in zowel koude als warme omstandigheden:

  • Tot het vriespunt
    Hierbij wordt de basis van het systeem gebruikt, bestaande uit een mummieslaapzak met een tweelaags offsetconstructie en TechLoft Micro isolatie, wat zorgt voor voldoende warmte tot het vriespunt.
  • Tot ver onder het vriespunt
    Voor koudere temperaturen kan het systeem worden omgebouwd door een quilt met voetenzak toe te voegen. Daardoor is het systeem geschikt voor temperaturen tot 9 graden onder nul.
  • Voor warmer weer
    In minder koude omstandigheden kan de isolerende slaapzak achterwege blijven, waardoor je alleen onder de quilt slaapt. De quilt kan ook dienen als omslagdoek voor op de camping en/of bij het kampvuur.

Voordelen en flexibiliteit Aura slaapsysteem

Het Aura Slaapsysteem biedt een unieke combinatie van isolatie, veelzijdigheid en gemak. Het stelt kampeerders in staat om met één systeem voorbereid te zijn op diverse weersomstandigheden. Dit draagt bij aan een lichtere en efficiëntere kampeerervaring, zonder in te boeten aan comfort of warmte.

Aura slaapsysteem

Het Aura Slaapsysteem van ALPS Mountaineering markeert een belangrijke stap vooruit in de wereld van outdoor- en kampeeruitrusting. Het biedt een innovatieve oplossing die inspeelt op de groeiende vraag naar veelzijdige, lichtgewicht buitensportartikelen die geschikt zijn om onder de meest uiteenlopende omstandigheden te gebruiken. Met zijn aanpasbare eigenschappen is het Aura Systeem een uitstekende keuze voor buitensporters en kampeerders die op zoek zijn naar een combinatie van comfort, efficiëntie en aanpassingsvermogen in diverse klimaten.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.
Deuter waterdichte rugzakken

Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.
Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt.