Samenwerking Snowworld en TUI moet wintersporters beter voorbereiden

SnowWorld en reisorganisatie TUI gaan hun krachten bundelen om Nederlanders optimaal voor te bereiden op hun wintersportvakantie. Op die manier willen de organisaties de kans op ongelukken verkleinen.

Goede voorbereiding is het halve werk

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ lijkt voor iedereen te gelden, behalve voor 15 procent van de Nederlanders die op wintersport gaan. Ze bereiden zich onvoldoende voor. Zo weten ze bijvoorbeeld niet hoe ze hun sneeuwkettingen moeten omleggen. Volgens Remco Klein van SnowWorld zijn er ook ‘veel te veel Nederlanders die zich op dag 1 al, na een jaar zonder oefening, direct van de hoge pistes storten’. De commercieel directeur legt uit dat dat grote risico’s met zich meebrengt.

TUI en SnowWorld gaan nu samenwerken om Nederlanders zich alvast in eigen land te laten voorbereiden. Door in Nederland al een paar keer de ski’s of het snowboard onder te nemen, verkleint de wintersporter risico’s op vakantie. In Nederland kan de wintersporter bijvoorbeeld eerst nog een paar lessen nemen.

Voorpret

Door alvast wat extra lessen te nemen in eigen land, kunnen vakantiegangers een veel groter deel van het skigebied tijdens de vakantie ontdekken. De voorpret begint daarmee dus al in de wintersporthal in eigen land. TUI en SnowWorld zetten vooral in op beginnende wintersporters, die hierdoor veel meer mogelijkheden krijgen op vakantie.

Samenwerking Snowworld en TUI

Jaarlijks boeken veel Nederlanders hun wintersportreis bij TUI. Dankzij de samenwerking tussen TUI en SnowWorld begint de voorpret al vroeg: ‘Er liggen mooie plannen klaar om met elkaar de Nederlandse wintersporters optimaal te bedienen en voor te bereiden op hun sneeuwvakantie. Een deel van ons wintersportaanbod is inmiddels boekbaar, dus de voorbereiding kan al beginnen’, zegt Martijn van der Ploeg, Head of Overland & Wintersport bij TUI.

Vertraging door coronapandemie

De samenwerking tussen SnowWorld en TUI zat er al een tijdje aan te komen. Eigenlijk zou de samenwerking in 2019 beginnen, maar de plannen moesten in de ijskast in verband met de coronapandemie. Nu de pandemie minder invloed op onze vakantieplannen heeft, kunnen de twee bedrijven echt van start met hun plannen.

In de komende weken zullen de gasten van SnowWorld en TUI merken dat ze een betere bediening krijgen om het beste uit hun komende wintersport te halen. Dat zal gebeuren in de vorm van scherpe acties en informatieve content.

Meer buitensport & outdoor nieuws