De Fiets en Wandelbeurs is terug

Na drie jaar afwezigheid is de Fiets en Wandelbeurs weer terug. Voorgaande edities konden niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Nu keert de beurs terug in de Utrechtse Jaarbeurs, op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023.

Wat is er te vinden op de Fiets en Wandelbeurs?

De Fiets en Wandelbeurs heeft een compleet aanbod rondom de thema’s fietsen en wandelen. Je komt er ook dit jaar weer alles te weten over de mooiste bestemmingen, routes en arrangementen. Natuurlijk zijn er ook weer tal van nieuwe buitensportspullen te zien.

Rondlopen door de Utrechtse Jaarbeurs is al een wandeltocht op zicht, dus is het fijn als je ook even tot stilstand kan komen. Dat kan bij de talloze lezingen en de workshops. Dit is ook een van de elementen van de Fiets en Wandelbeurs waar de organisatie bekend om staat. Tijdens lezingen en workshops praten ervaren vrijwilligers je graag bij over de mooiste routes. Ook krijg je de beste tips voor aankomende wandel- en fietsvakanties.

Duitse insteek

Dit jaar heeft de beurs een Duitse insteek. Duitsland is namelijk het themaland van dit jaar. Onze oosterburen zijn al vele jaren bezig met verduurzamen, ze willen vooroplopen in het groen doen en duurzaam leven. Fietsen en wandelen zijn bij uitstek groene en duurzame activiteiten. Daarom geeft de organisatie dit jaar de speciale aandacht aan Duitsland.

De Fiets en Wandelbeurs is terug 1
De Fiets en Wandelbeurs is terug 2

Maar liefst een derde van Duitsland is beschermd natuurgebied, met 16 nationale parken, 104 natuurparken en 18 UNESCO-biosfeerreservaten. Je ontdekt op de beurs dan ook de mooiste natuurgebieden in Duitsland. Er is voor meer dan 300.000 kilometer aan wandelroutes en meer dan 200 lange fietsafstand routes te verkennen.

Je ecologische voetafdruk verkleinen

Duurzaamheid is zeker een thema op de Fiets- en Wandelbeurs. Je vakantie wandelend of fietsend doorbrengen zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Op de beurs vind je mogelijkheden om je vakantie zo duurzaam mogelijk door te brengen. Ook vind je manieren om je bestemming zo duurzaam mogelijk te bereiken.

De Fiets en Wandelbeurs 2023 toont verschillende voorbeelden van klimaatvriendelijke, duurzame accommodaties en vakantiearrangementen. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een boomhut of een strandkorf.

Wanneer wordt de beurs gehouden?

De beurs wordt dit jaar gehouden op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023. Je kunt de beurs dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. De toegangskaarten zijn sinds 1 december te koop, die ook meteen toegang bieden tot de E-bike Xperience.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Highlander Hiking Challenge Lake District (UK)

Highlander Hiking Challenge in het Lake District

Echte avonturiers zijn misschien al bekend met HIGHLANDER. Sinds de oprichting in 2017 is het een populair evenement, dat inmiddels al in vijftien landen gehouden wordt. Het is een langeafstandswandelevenement met veel avontuurlijke elementen. Dit jaar komt de Highlander Hiking Challenge ook naar het Lake District National Park in Engeland.
Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Altijd al willen weten hoe het is om op expeditie te gaan naar een arctisch gebied? Dan kun je het gratis webinar volgen van Henk-Jan Geel van Arctic Adventure. Henk-Jan heeft tijdens zijn werk als expeditieleider al voor heel wat uitdagende situaties gestaan.