Fiets en Wandelbeurs 2024: Inspiratie voor de actieve buitensporter

De Fiets en Wandelbeurs is een jaarlijks evenement in Jaarbeurs Utrecht dat zich richt op fietsen, wandelen en kamperen. De beurs is een breed platform voor zowel beginners als gevorderden, met een gevarieerd aanbod van producten, diensten en informatie.

Een breed scala aan exposanten

De Fiets en Wandelbeurs is een waardevol evenement voor iedereen die van fietsen, wandelen en kamperen houdt. Of je nu op zoek bent naar nieuwe producten, inspiratie of gewoon een gezellig dagje uit wilt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Op de beurs vind je meer dan 300 exposanten die alles presenteren op het gebied van fietsen, e-bikes, wandelmateriaal, outdoor kleding, kampeermiddelen en accessoires. Bekende merken zoals Trek, Giant, Shimano, Vaude en Osprey zijn vertegenwoordigd, maar ook kleinere, specialistische bedrijven tonen hun nieuwste producten.

Ontdek de schoonheid van themaland Polen

In 2024 staat Polen centraal als themaland van de Fiets en Wandelbeurs. Laat je inspireren door de prachtige natuur, pittoreske dorpjes en fascinerende steden die dit Oost-Europese land te bieden heeft. In het themapaviljoen vind je informatie over diverse fiets- en wandelroutes, tips voor bezienswaardigheden en culinaire hoogstandjes.

Test je grenzen met de E-bike Challenge

Ben je een sportieve fietser? Doe dan mee met de E-bike Challenge! Op een uitdagend parcours kun je de nieuwste e-bikes testen en ervaar je zelf de voordelen van deze innovatieve fietsen. Wie weet win je wel een prachtige prijs!

Leer van experts en doe inspiratie op

Tijdens de beurs worden er diverse workshops, lezingen en demonstraties georganiseerd. Leer van experts over de nieuwste trends in fiets- en wandelmateriaal, volg een navigatieworkshop of laat je inspireren door reisverhalen van bekende avonturiers.

Een dagje uit voor het hele gezin

De Fiets en Wandelbeurs is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er zijn diverse kinderactiviteiten georganiseerd, zoals knutselen, schatzoeken en klimmen. Zo wordt de beurs een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin.

Praktische informatie

De Fiets en Wandelbeurs 2024 vindt plaats van 23 tot en met 25 februari in Jaarbeurs Utrecht. De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur op vrijdag en zaterdag, en van 10.00 tot 15.00 uur op zondag. Tickets zijn online te koop via de website van de beurs.

Foto’s: © Stephan de Goede

Meer buitensport & outdoor nieuws

Fiets en Wandelbeurs 2023, Utrecht

De Fiets en Wandelbeurs is terug

Na drie jaar afwezigheid is de Fiets en Wandelbeurs weer terug. Voorgaande edities konden niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Nu keert de beurs terug in de Utrechtse Jaarbeurs, op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023.
Highlander Hiking Challenge Lake District (UK)

Highlander Hiking Challenge in het Lake District

Echte avonturiers zijn misschien al bekend met HIGHLANDER. Sinds de oprichting in 2017 is het een populair evenement, dat inmiddels al in vijftien landen gehouden wordt. Het is een langeafstandswandelevenement met veel avontuurlijke elementen. Dit jaar komt de Highlander Hiking Challenge ook naar het Lake District National Park in Engeland.