Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.

NeoAir XLite en NeoAir XTherm

De twee slaapmatten die een update krijgen zijn de NeoAirXLite en de NeoAir XTherm. Eerstgenoemde is een 3-seizoenen slaapmat, terwijl de laatstgenoemde een 4-seizoenen slaapmat is. Het zijn geheel nieuwe modellen, er zijn er in de afgelopen jaren al flink wat van verkocht. Voor 2023 geldt dat ze een update krijgen, om nog beter te presteren dan voorheen.

Een 2023-update van de NeoAir XLite

De NeoAirXlite is een van de meest geliefde slaapmatten. In 2023 wordt deze slaapmat nog warmer, dikker en stiller dan zijn voorganger. Dat moet worden bereikt met een verbeterde R-waarde van 4,5 en een extra loftdikte van 1,2 centimeter. Ook heeft het een geluidsreductie van 83 procent, in vergelijking met het vorige model. Dat betekent dat hij  voortaan nagenoeg kraakvrij is, zodat je met de NeoAirXLite nog meer verzekerd zou moeten zijn van een vredige nachtrust. Het nieuwe model gaat XLite NX heten en is opnieuw ontworpen om nog meer warmte af te geven, zonder extra gewicht toe te voegen. Daarmee moet dit matje geschikt zijn voor avonturen van 3 seizoenen.

Therm-a-Rest NeoAir Xlite NXT slaapmatten 2023

Next generation: NeoAir NXT

De NeoAir NXT is de opvolger van de NeoAir XTherm. Ook deze slaapmat krijgt een nog veel betere R-waarde dan voorheen: 7,3. Daarmee is dit het warmste slaapmat voor backpackers die op de markt is. Daarnaast heeft de fabrikant ingezet op het verminderen van het gewicht. Hoewel er 1,2 centimeter loftdikte is toegevoegd, is het gewicht juist verminderd. Daardoor is deze slaapmat ideaal voor backpackers om mee te nemen voor activiteiten in koud weer. We zien de nieuwe slaapmatten in een mummievorm en een ruimere rechthoekige vorm.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De NeoAir XTherm NXT zal verkrijgbaar zijn in de maten Regular, Regular Wide, Large, MAX Regular Wide en MAX Large. De normale versie zal zo’n 290 euro kosten, terwijl de meest uitgebreide versie voor zo’n 305 euro over de toonbank gaat.

De NeoAir XLiteNX zal verkrijgbaar zijn in de maten Regular Short, Regular Wide, Large, MAX, MAX Regular Wide en MAX Large. De adviesprijs zal variëren van ongeveer 230 euro voor de normale XLite NX en 260 euro voor de XLite MAX.

Je kunt ze op het moment van schrijven hoogstwaarschijnlijk nog niet bestellen maar je kunt natuurlijk gewoon de websites van Bever, Bergfreunde en Bergzeit in de gaten houden.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Deuter waterdichte rugzakken

Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.
Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt.