1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Big Agnes gaat ook rugzakken maken

Big Agnes gaat ook rugzakken maken

De afgelopen 20 jaar maakte Big Agnes naam met haar betaalbare maar hoogwaardige tenten, slaapzakken, slaapmatjes en kookgerei voor kampeerders, backpackers en trekkers. De komende jaren begeeft het Amerikaanse merk zich echter op onbekend terrein: rugzakken. Het in Colorado gevestigde bedrijf hoopt haar eerste rugzakken in 2022 op de markt te brengen.

“The Big Agnes pack collection”

Big Agnes introduceert niet een, twee of vier rugzakken, het Amerikaanse merk introduceert er maar liefst zes! De inhoud (in liters) van deze rugzakken varieert van 20 tot en met 63 liter. De rugzakken zijn voornamelijk gericht op (dag)wandelaars, trekkers en grammenjagende backpackers.

Big Agnes nieuwe rugzakken

Prospector (50 liter) & Sun Dog (45 liter)

Trek je een lang weekend de natuur in en wil je zo min mogelijk gewicht meesleuren? De ultralichte Prospector (M) en Sun Dog (V) zijn ontworpen met dergelijke avonturen in gedachte. Ze bieden precies genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt en besparen op gewicht daar waar mogelijk.

Parkview (63 liter) & Garnet (60 liter)

De Big Agnes Parkview (M) en Garnet (L) zijn ontworpen voor backpackers en trekkers die niet dagen, maar juist weken of zelfs maanden op pad zijn. Met een inhoud van 63 en 60 liter bieden ze een stuk meer ruimte dan de Prospector en Sun Dag. Meer ruimte betekent ook meer spullen, wat op zijn beurt meer gewicht betekent. Dit gaat dankzij het comfortabele draagsysteem en het ergonomisch vormgegeven rugpand gelukkig niet ten koste van het draagcomfort. Bovendien zijn deze backpacks voor hun formaat relatief lichtgewicht.

Impassable (20 liter)

Een goede woordspeling in de naam wordt altijd gewaardeerd. De Big Agnes Impassable ziet er daarnaast uit als een handig rugzakje voor vakantie (handbagage), dagtochten en dagelijkse toepassingen. De rugzak is voorzien van meerdere vakken en zelfs een laptop/hydratievak.

Big Agnes Rugzakken

Ditch Rider (32 liter)

En last but not least is er nog de Ditch Rider, een minimalistische maar ruime dagrugzak met een roll-top sluiting. Dankzij zijn inhoud van 32 liter biedt deze rugzak nét wat meer flexibiliteit dan de Impassable. Hierdoor is de Ditch Rider wat veelzijdiger en ook geschikt voor langere dagen in de natuur.

Duurzaamheid centraal

Ondanks het feit dat Big Agnes geen ervaring heeft op gebied van rugzakken ontbreekt het het Amerikaanse merk niet aan ambitie. Big Agnes hoopt namelijk te leunen op haar 20 jarig aan ervaring op gebied van productontwerp en -ontwikkeling. Daarnaast zal duurzaamheid centraal te komen te staan – zowel in het ontwerp als tijdens het productieproces. Zo zullen de rugzakken worden vervaardigd van recyclede materialen.

Big Agnes bewandelt al langer het duurzame pad. Het introduceerde eerder dit jaar bijvoorbeeld de TwisterCanetm BioFoam slaapmat en de Solution Dyed Fabric tenten. Bovendien is het merk een supporter van Leave No Trace – een initiatief dat duurzaamheid in de outdoorsector promoot.

Big Agnes backpack Trash Can

Big Agnes Trash Can

Naast de bovengenoemde rugzakken lanceert Big Agnes nóg een product: de 7-liter Big Agnes Trash Can. Dit is een klein zakje dat, zoals de naam al doet suggereren, dient als vuilniszak. Dit past uiteraard binnen het idee van duurzaamheid, aangezien het merk avonturiers hiermee aanmoedigt geen afval achter te laten. Alle Big Agnes rugzakken met een inhoud van 45 liter of meer zullen hier standaard mee worden uitgerust.

Lente 2022

Dit klinkt best wel veelbelovend. Toch zullen we nog even geduld moeten hebben. De Big Agnes backpacks zullen namelijk pas in het voorjaar van 2022 beschikbaar komen. Overigens is het onduidelijk of deze lanceerdatum ook voor Europa opgaat of alleen voor Noord-Amerika.

Foto 1 & 4: Noah Wetzel

Meer buitensport & outdoor nieuws

Osprey Sportlite rugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.
Primus Lite Plus kooksysteem

Primus brengt verbeterde versie van Lite Plus kooksysteem uit

Het Primus Lite Plus is al vele jaren een van de populairste alles-in-één kooksystemen. Maar het kan altijd beter. Daarom brengt Primus dit seizoen een verbeterde versie van deze bestseller uit. Het vernieuwde Primus kooksysteem, dat uit een geïntegreerde brander en pan bestaat, heeft naar verluid een “nieuw en verbeterd, milieuvriendelijker ontwerp” met “slimme functies
SOTO Fusion Trek gasbrander

SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.