Vectiv trailrunschoenen van The North Face met revolutionaire zooltechnologie

The North Face introduceert de innovatieve Vectiv trailrunschoenen. Er ging een flinke ontwikkelings- en testperiode aan de introductie vooraf. Het Amerikaanse merk besteedde maar liefst twee jaar aan onderzoek en ontwikkeling van de nieuwe trailrunschoenen, en liet ze onder anderen meer dan 10.000 kilometer testen door ervaren atleten.

Nieuwe zooltechnologie

Met de nieuwe Vectiv trailrunschoenen introduceert The North Face een nieuwe, revolutionaire zooltechnologie. Deze is helemaal afgestemd op de eisen van hardlopen en wandelen op moeilijk en bergachtig terrein. The North Face zegt dat de nieuwe technologie tibiale impact bergaf met 10% reduceert, en dat dit door onderzoek is aangetoond. Door die gereduceerde impact kunnen lopers met de Flight Vectiv comfortabel meer kilometers kunnen maken. Het is de ontwikkelaars The North Face gelukt om een nieuwe technologie te ontwikkelen, waarbij men gebruik maakt van koolstofvezel en composietmaterialen.

Vectiv-architectuur

De zoolarchitectuur van de Vectiv bestaat uit een 3D Vectiv-plaat, een speciale Vectiv-rocker-tussenzool en een SurfaceCTRL-buitenzool. Deze unieke constructie levert superieure stabiliteit, grip en schokabsorptie zonder afbreuk te doen aan de energie-efficiëntie. Het bovenwerk is van een ongelooflijk licht, comfortabel en beschermend mesh vervaardigd.

Kaytlyn Gerbin, runner voor The North Face: “De Flight Vectiv schoenen zijn snel, licht en responsief. De plaat geeft de schoenen een responsief en high-performance gevoel. Het gestroomlijnde bovenwerk houdt de schoenen licht van gewicht met behoud van het ‘past als een handschoen’ gevoel. Ik heb het volle vertrouwen in deze schoenen gehad, van de 93-mijls Wonderland Trail in de Pacific Northwest tot het rennen van het 80-mijls Transgrancanaria parcours. Ze hebben me niet in de steek gelaten”.

Bewezen succes

Sinds de start van de ontwikkeling van de Vectiv hebben 14 atleten van het The North Face-team 17 records gevestigd over de hele wereld, waaronder: Kaytlyn Gerbin’s 18 uur, 41 minuten, 54 op de Wonderland Trail; Coree Woltering’s 21 dagen, 13 uur en 35 minuten op de Ice Age Trail; en Pau Capell’s solo UTMB-poging van 21:17:18.

“De Flight Vectiv is snel mijn favoriete raceschoen geworden”, zegt Pau Capell, loper voor The North Face. “Hij voelt snel aan, maar biedt ook echte stabiliteit en grip in de afdalingen en dat zijn de momenten die het verschil maken.”

Flight Vectiv

De Vectiv-serie van The North Face zal uit meerdere modellen bestaan. Op dit moment is alleen het premium model, de Flight Vectiv, verkrijgbaar. The North Face lanceert deze schoen in acht varianten voor trail running en hiking. De prijzen variërend van ongeveer 100 $125 tot 165 euro. De Flight Vectiv is nu al te koop in geselecteerde hardloopspeciaalzaken en uiteraard ook te bestellen op de website van The North Face. Later komen ook andere Vectiv-modellen.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Duer jeans om te hiken

Eindelijk jeans waarmee je wél kunt hiken!

Hiken met jeans is heel vaak een crime. Sportleggings bieden ook niet altijd uitkomst en niet iedereen wil meteen met een wandelbroek gaan hiken. Er is dus een kloof tussen outdoorkleding en vrijetijdskleding. Die kloof wordt nu wat meer gedicht nu er jeans op de markt komen waarmee je wél kunt hiken.
Outdoor Research Superstrand jack hoodie

Amerikaanse Outdoor Research introduceert nieuwe ‘Superstrand’ synthetische jassen

Het Amerikaanse merk Outdoor Research introduceert met de ‘SuperStrand’-jassen haar relatief warmste jassen ooit. Dit is volgens het in Seattle gevestigde bedrijf te danken aan de nieuw ontwikkelde SuperStrand isolatie – een materiaal dat de voordelen van dons en synthetische voering combineert. Outdoor Research slaat met deze nieuwe lijn synthetische jassen de brug tussen ‘klassieke’