1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Kleding & Schoenen
  6. >
  7. Vectiv trailrunschoenen van The North Face met revolutionaire zooltechnologie

Vectiv trailrunschoenen van The North Face met revolutionaire zooltechnologie

The North Face introduceert de innovatieve Vectiv trailrunschoenen. Er ging een flinke ontwikkelings- en testperiode aan de introductie vooraf. Het Amerikaanse merk besteedde maar liefst twee jaar aan onderzoek en ontwikkeling van de nieuwe trailrunschoenen, en liet ze onder anderen meer dan 10.000 kilometer testen door ervaren atleten.

Nieuwe zooltechnologie

Met de nieuwe Vectiv trailrunschoenen introduceert The North Face een nieuwe, revolutionaire zooltechnologie. Deze is helemaal afgestemd op de eisen van hardlopen en wandelen op moeilijk en bergachtig terrein. The North Face zegt dat de nieuwe technologie tibiale impact bergaf met 10% reduceert, en dat dit door onderzoek is aangetoond. Door die gereduceerde impact kunnen lopers met de Flight Vectiv comfortabel meer kilometers kunnen maken. Het is de ontwikkelaars The North Face gelukt om een nieuwe technologie te ontwikkelen, waarbij men gebruik maakt van koolstofvezel en composietmaterialen.

Vectiv-architectuur

De zoolarchitectuur van de Vectiv bestaat uit een 3D Vectiv-plaat, een speciale Vectiv-rocker-tussenzool en een SurfaceCTRL-buitenzool. Deze unieke constructie levert superieure stabiliteit, grip en schokabsorptie zonder afbreuk te doen aan de energie-efficiëntie. Het bovenwerk is van een ongelooflijk licht, comfortabel en beschermend mesh vervaardigd.

Kaytlyn Gerbin, runner voor The North Face: “De Flight Vectiv schoenen zijn snel, licht en responsief. De plaat geeft de schoenen een responsief en high-performance gevoel. Het gestroomlijnde bovenwerk houdt de schoenen licht van gewicht met behoud van het ‘past als een handschoen’ gevoel. Ik heb het volle vertrouwen in deze schoenen gehad, van de 93-mijls Wonderland Trail in de Pacific Northwest tot het rennen van het 80-mijls Transgrancanaria parcours. Ze hebben me niet in de steek gelaten”.

Bewezen succes

Sinds de start van de ontwikkeling van de Vectiv hebben 14 atleten van het The North Face-team 17 records gevestigd over de hele wereld, waaronder: Kaytlyn Gerbin’s 18 uur, 41 minuten, 54 op de Wonderland Trail; Coree Woltering’s 21 dagen, 13 uur en 35 minuten op de Ice Age Trail; en Pau Capell’s solo UTMB-poging van 21:17:18.

“De Flight Vectiv is snel mijn favoriete raceschoen geworden”, zegt Pau Capell, loper voor The North Face. “Hij voelt snel aan, maar biedt ook echte stabiliteit en grip in de afdalingen en dat zijn de momenten die het verschil maken.”

Flight Vectiv

De Vectiv-serie van The North Face zal uit meerdere modellen bestaan. Op dit moment is alleen het premium model, de Flight Vectiv, verkrijgbaar. The North Face lanceert deze schoen in acht varianten voor trail running en hiking. De prijzen variërend van ongeveer 100 $125 tot 165 euro. De Flight Vectiv is nu al te koop in geselecteerde hardloopspeciaalzaken en uiteraard ook te bestellen op de website van The North Face. Later komen ook andere Vectiv-modellen.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Haglöfs Micro Nordic Down Hood

Haglöfs Micro Nordic Down Hood: lekker warm en waterproof donsjack

De Micro Nordic Down Hood is nieuw in de najaarscollectie van outdoorspecialist Haglöfs. Het betreft een ultralichte donsjas met een vulling van een uiterst hoogwaardig dons. Dat dons houd je niet alleen lekker warm, het blijft ook onder vochtige omstandigheden goed isoleren.
Haglöfs L.I.M Crown Jacket

Less is more: Haglöfs L.I.M Crown Jacket

Dit nieuwe outdoorjack heeft Haglöfs speciaal ontwikkeld voor snelle trektochten en intensieve outdooractiviteiten. Het L.I.M Crown Jack biedt een bijzonder hoog ademend vermogen en ook veel comfort en bescherming. Daardoor is deze nieuwe jas van Haglöfs uitermate goed geschikt voor veeleisende buitensportliefhebbers die regelmatig aan snelle trektochten en andere intensieve activiteiten doen.