Lauche & Maas sluit definitief

Slecht nieuws voor buitensportliefhebbers die voor hun buitensportspulletjes graag naar Lauche & Maas gingen. Deze traditionele Duitse buitensportzaak zal op 30 april 2019 definitief haar deuren sluiten.

Vorig jaar ging het al slecht met Lauche & Maas en kreeg het uitstel van betaling. Het bedrijf werd toen gered werd door een aantal investeerders. Helaas komt er bijna een jaar later toch een einde aan de waarschijnlijk oudste Duitse buitenwinkel. Zelfs de resultaten over de maanden juli en augustus, die qua verkoop de sterkste maanden normaal gesproken de beste maanden zouden moeten zijn, waren teleurstellend. Daarom werd in oktober besloten om de winkel definitief te sluiten.

E-commerce

Ook hier is de steeds sterkere groei van de concurrende e-commerce de oorzaak van de daling van de winkelverkopen. Dit bracht Lauche & Maas vorig jaar bijna tot een faillissement. Sindsdien hebben de drie nieuwe investeerders geprobeerd de eerder gemiste aansluiting op online verkoop verder te zetten. Het bedrijf had gehoopt dat het voorlopig voldoende verkopen via de vaste klanten kon realiseren. Helaas bracht dat niet voldoende om een toekomst voor het bedrijf te garanderen.

Opheffingsuitverkoop

Er vindt momenteel nog een laatste uitverkoop plaats in de winkel in München-Pasing. Op 30 april 2019 zal ‘Lauche & Maas – Ausrüstung für Globetrotter’ de deuren definitief sluiten.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.
Bike Cleaner MTB schoonmaken onderweg

Altijd een schone MTB dankzij de Bike Cleaner

Mountainbiken is een hobby van velen. En een echte mountainbiker weet wat er na de rit te gebeuren staat: de mountainbike schoonmaken. Dat klusje neemt de Bike Cleaner niet weg, maar maakt het wel een stuk makkelijker.
Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava, het toonaangevende sociale platform voor atleten en bovendien de grootste sportcommunity ter wereld, heeft aangekondigd dat meer dan 100 miljoen atleten zich hebben aangesloten bij het platform. Vooral de laatste jaren zag het platform enorme groei: in slechts twee jaar is het aantal atleten op het platform verdubbeld.