1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Overig buitensport- en outdoornieuws
  6. >
  7. Lauche & Maas sluit definitief

Lauche & Maas sluit definitief

Slecht nieuws voor buitensportliefhebbers die voor hun buitensportspulletjes graag naar Lauche & Maas gingen. Deze traditionele Duitse buitensportzaak zal op 30 april 2019 definitief haar deuren sluiten.

Vorig jaar ging het al slecht met Lauche & Maas en kreeg het uitstel van betaling. Het bedrijf werd toen gered werd door een aantal investeerders. Helaas komt er bijna een jaar later toch een einde aan de waarschijnlijk oudste Duitse buitenwinkel. Zelfs de resultaten over de maanden juli en augustus, die qua verkoop de sterkste maanden normaal gesproken de beste maanden zouden moeten zijn, waren teleurstellend. Daarom werd in oktober besloten om de winkel definitief te sluiten.

E-commerce

Ook hier is de steeds sterkere groei van de concurrende e-commerce de oorzaak van de daling van de winkelverkopen. Dit bracht Lauche & Maas vorig jaar bijna tot een faillissement. Sindsdien hebben de drie nieuwe investeerders geprobeerd de eerder gemiste aansluiting op online verkoop verder te zetten. Het bedrijf had gehoopt dat het voorlopig voldoende verkopen via de vaste klanten kon realiseren. Helaas bracht dat niet voldoende om een toekomst voor het bedrijf te garanderen.

Opheffingsuitverkoop

Er vindt momenteel nog een laatste uitverkoop plaats in de winkel in München-Pasing. Op 30 april 2019 zal ‘Lauche & Maas – Ausrüstung für Globetrotter’ de deuren definitief sluiten.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava bereikt 100 miljoen atleten

Strava, het toonaangevende sociale platform voor atleten en bovendien de grootste sportcommunity ter wereld, heeft aangekondigd dat meer dan 100 miljoen atleten zich hebben aangesloten bij het platform. Vooral de laatste jaren zag het platform enorme groei: in slechts twee jaar is het aantal atleten op het platform verdubbeld.
Sheltersuit oude slaapzak doneren

Sharing is caring: doneer je oude slaapzak!

“Doneer een slaapzak, red aan dakloze”. Dát is het idee achter Sheltersuit. Het Nederlandse bedrijf maakt wind- en waterdichte jassen, inclusief aanritsbare slaapzakken, voor daklozen en vluchtelingen.
Over Tower Lillehammer Ford Explorer plug-in hybride SUV

Beklim de ‘Over Tower’ en win een auto

Het is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld, de ‘Over Tower’ in het Noorse Lillesand. Bij goed weer kun je vanaf de top over het Skagerrak zelfs Denemarken zien liggen. En precies op die top heeft Ford een Explorer plug-in hybride gehesen. Die vormt de hoofdprijs voor een interessante wedstrijd. Wie het snelste de klimtoren