1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.

Dagrugzakken van 15 tot 30 liter

De Osprey Sportlite rugzakken zijn verkrijgbaar met een inhoud van 15, 20, 25 en 30 liter. Voor elk wat wils dus. De prijzen van de Sportlite rugzakken, die voorjaar 2022 op de markt zullen verschijnen, liggen rond de 60 à 100 euro.

Typisch Osprey draagsysteem

Verder hebben de Osprey Sportlite rugzakken een AirScape rugpand. Daarbij maakt de Atilon foam framesheet dynamische bewegingen van het lichaam mogelijk. Deze verdeelt de belasting ook gelijkmatig over het gehele rugpand. Door het met mesh-materiaal bedekte geribbelde schuim met een luchtkanaal in het midden is er een maximale ventilatie terwijl de last te allen tijde dicht bij het lichaam blijft. De rugzakken hebben verder flexibele, geventileerde EVA-schouderbanden met een glad contactoppervlak van spacer mesh. De verstelbare borstriem is voorzien van veiligheidsfluitje.

Functionaliteiten

Uiteraard heeft Osprey de rugzakken voorzien van bevestigingslussen voor trekkingstokken. Bovenaan worden de stokken bij de rugzak gehouden door de bovenste compressieriemen, die speciaal daarvoor zijn uitgerust met snelsluitingen. Ook zit er aan de onderkant van het voorpand de rugzak een bevestigingssleuf voor een ‘blinky light’. Zoals gebruikelijk bij hikingrugzakken hebben ze aan de zijkanten stretch vakken voor waterflessen.

Rugzakken van gerecycled materiaal

De rugzakken zijn grotendeels vervaardigd van GRS-gecertificeerde gerecyclede materialen goedgekeurde stoffen met bluesign. De DWR-coating is geheel vrij van PFC/PFAS.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Big Agnes nieuwe rugzakken

Big Agnes gaat ook rugzakken maken

De afgelopen 20 jaar maakte Big Agnes naam met haar betaalbare maar hoogwaardige tenten, slaapzakken, slaapmatjes en kookgerei voor kampeerders, backpackers en trekkers. De komende jaren begeeft het Amerikaanse merk zich echter op onbekend terrein: rugzakken. Het in Colorado gevestigde bedrijf hoopt haar eerste rugzakken in 2022 op de markt te brengen.
Primus Lite Plus kooksysteem

Primus brengt verbeterde versie van Lite Plus kooksysteem uit

Het Primus Lite Plus is al vele jaren een van de populairste alles-in-één kooksystemen. Maar het kan altijd beter. Daarom brengt Primus dit seizoen een verbeterde versie van deze bestseller uit. Het vernieuwde Primus kooksysteem, dat uit een geïntegreerde brander en pan bestaat, heeft naar verluid een “nieuw en verbeterd, milieuvriendelijker ontwerp” met “slimme functies
SOTO Fusion Trek gasbrander

SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.