1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.

Dagrugzakken van 15 tot 30 liter

De Osprey Sportlite rugzakken zijn verkrijgbaar met een inhoud van 15, 20, 25 en 30 liter. Voor elk wat wils dus. De prijzen van de Sportlite rugzakken, die voorjaar 2022 op de markt zullen verschijnen, liggen rond de 60 à 100 euro.

Typisch Osprey draagsysteem

Verder hebben de Osprey Sportlite rugzakken een AirScape rugpand. Daarbij maakt de Atilon foam framesheet dynamische bewegingen van het lichaam mogelijk. Deze verdeelt de belasting ook gelijkmatig over het gehele rugpand. Door het met mesh-materiaal bedekte geribbelde schuim met een luchtkanaal in het midden is er een maximale ventilatie terwijl de last te allen tijde dicht bij het lichaam blijft. De rugzakken hebben verder flexibele, geventileerde EVA-schouderbanden met een glad contactoppervlak van spacer mesh. De verstelbare borstriem is voorzien van veiligheidsfluitje.

Functionaliteiten

Uiteraard heeft Osprey de rugzakken voorzien van bevestigingslussen voor trekkingstokken. Bovenaan worden de stokken bij de rugzak gehouden door de bovenste compressieriemen, die speciaal daarvoor zijn uitgerust met snelsluitingen. Ook zit er aan de onderkant van het voorpand de rugzak een bevestigingssleuf voor een ‘blinky light’. Zoals gebruikelijk bij hikingrugzakken hebben ze aan de zijkanten stretch vakken voor waterflessen.

Rugzakken van gerecycled materiaal

De rugzakken zijn grotendeels vervaardigd van GRS-gecertificeerde gerecyclede materialen goedgekeurde stoffen met bluesign. De DWR-coating is geheel vrij van PFC/PFAS.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Camelbak fles Lifestraw filter

CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

De drinkflessen- en blazen van CamelBak en de draagbare waterfilters van LifeStraw zijn beiden begrippen binnen de outdoorwereld. De twee Amerikaanse bedrijven kondigden onlangs een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde lijn van drinkflessen- en waterblazen met geïntegreerde filters aan. 
Tarptent Rainbow Li Dyneema tent lichtgewicht

Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de
Big Agnes nieuwe rugzakken

Big Agnes gaat ook rugzakken maken

De afgelopen 20 jaar maakte Big Agnes naam met haar betaalbare maar hoogwaardige tenten, slaapzakken, slaapmatjes en kookgerei voor kampeerders, backpackers en trekkers. De komende jaren begeeft het Amerikaanse merk zich echter op onbekend terrein: rugzakken. Het in Colorado gevestigde bedrijf hoopt haar eerste rugzakken in 2022 op de markt te brengen.