Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.

Dagrugzakken van 15 tot 30 liter

De Osprey Sportlite rugzakken zijn verkrijgbaar met een inhoud van 15, 20, 25 en 30 liter. Voor elk wat wils dus. De prijzen van de Sportlite rugzakken, die voorjaar 2022 op de markt zullen verschijnen, liggen rond de 60 à 100 euro.

Typisch Osprey draagsysteem

Verder hebben de Osprey Sportlite rugzakken een AirScape rugpand. Daarbij maakt de Atilon foam framesheet dynamische bewegingen van het lichaam mogelijk. Deze verdeelt de belasting ook gelijkmatig over het gehele rugpand. Door het met mesh-materiaal bedekte geribbelde schuim met een luchtkanaal in het midden is er een maximale ventilatie terwijl de last te allen tijde dicht bij het lichaam blijft. De rugzakken hebben verder flexibele, geventileerde EVA-schouderbanden met een glad contactoppervlak van spacer mesh. De verstelbare borstriem is voorzien van veiligheidsfluitje.

Functionaliteiten

Uiteraard heeft Osprey de rugzakken voorzien van bevestigingslussen voor trekkingstokken. Bovenaan worden de stokken bij de rugzak gehouden door de bovenste compressieriemen, die speciaal daarvoor zijn uitgerust met snelsluitingen. Ook zit er aan de onderkant van het voorpand de rugzak een bevestigingssleuf voor een ‘blinky light’. Zoals gebruikelijk bij hikingrugzakken hebben ze aan de zijkanten stretch vakken voor waterflessen.

Rugzakken van gerecycled materiaal

De rugzakken zijn grotendeels vervaardigd van GRS-gecertificeerde gerecyclede materialen goedgekeurde stoffen met bluesign. De DWR-coating is geheel vrij van PFC/PFAS.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.
Deuter waterdichte rugzakken

Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.
Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt.