Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt. 

Alleskunnende, compacte rugzak

De Matador Freefly16 is een van de weinige rugzakken die compactheid en gemak van inpakken combineert met waterdichtheid, extreme slijtvastheid en tal van extra’s (gear loops, aansnoerriempjes, et cetera). 

Natuurlijk is de Freefly16 ‘slechts’ een dagrugzak, wat betekent dat de rugzak geen uitgebreid draagsysteem heeft en slechts een beperkte inhoud. Tegelijkertijd is de rugzak geschikt voor tal van toepassingen, van wandelen tot klimmen en van mountainbiken tot kanoën. 

Dit is te danken aan zijn waterdichte eigenschappen, oersterke materiaal 70D en 50D Robic nylon), mesh steekvakken en bevestigingspunten voor wandelstokken, ijsbijlen en andere spullen. 

Specificaties

Dan de ‘saaie’ specificaties. De rugzak meet 48 bij 25 bij 15 centimeter en weegt slechts 190 gram. Ingepakt is de Freefly16 slechts 10 bij 10 bij 14 cm groot. Verder heeft de Freefly16 een inhoud van, je raadt het al, 16 liter. Een prima formaat voor een dagrugzak. 

Matador 

De Freefly16 is overigens niet de enige rugzak van het Portugese Matador die gemakkelijk ‘inpakbaar’ is. Integendeel, Matador heeft een hele reeks met rugzakken, draagtassen en duffels die uiterst compact in te pakken zijn. Deze reeks bestaat uit de On-Grid Backpack, On-Grid Duffle, On-Grid Hip Pack en de On-Grid Tote. 

De Matador Freefly16 is nu verkrijgbaar op verschillende webshops, waaronder Mukama.com. Hier kost de Freefly16 €89,90 – exclusief de €6,90 verzendkosten.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.
Deuter waterdichte rugzakken

Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.