Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.

Nieuwe Vertrail

Volgens Deuter is het tijd om meer waterdichte rugzakken op de markt te brengen. Dat doet de fabrikant met onder meer de Vertrail. Dat is een rugzak die in de winkel ruim 200 euro zal gaan kosten en speciaal is gemaakt voor bergbeklimmers die geen uitdaging uit de weg gaan. De rugzak heeft een inhoud van 16 liter en is alleen gemaakt van duurzame materialen, met getapete en gelaste naden. Het heeft TPU-gecoate ritsen om de rugzak te beschermen tegen nat weer.

De nieuwe Vertrail is lichtgewicht, en heeft een rolsluiting, ergonomisch gevormde schouderbanden, een veiligheidsfluitje, paalholster en uitrustingslussen die zo zijn geplaatst, dat je ze prima kunt gebruiken voor je uitrusting of je helm. Elke rugzak wordt geleverd met twee zachte kolfzakken op de schouderbanden, voor snelle hydratatie.

Waterdichte Durascent

De waterdichte Durascent rugzak (foto boven) gaat een paar tientjes meer kosten dan de Vertrail. Het is dan ook een rugzak met veel een grotere inhoud. Het heeft een inhoud van 30 liter en biedt de optimale bescherming tegen de elementen van het weer. Zelfs bij veel regen blijft de inhoud van deze rugzak zo goed als droog, stelt Deuter. Bedenk wel dat de rugzak zelf zonder regenhoes kleddernat wordt en dat je die dan bijvoorbeeld niet mee mag nemen naar de slaapzaal van een berghut. De Durascent is ook eens uitgerust met een voorvak met ritssluiting en diverse uitrustingslussen. Ook hier geldt weer dat de backpack getapete en gelaste naden heeft en dat de ritsen een TPU-coating hebben.

De Durascent heeft een oprolbare klep (‘rolltop’), zodat regen altijd buiten blijft. Deuter probeert met de nieuwe Durascent rugzak de optimale verhouding tussen gewicht en comfort te vinden. Met de Durascent kun je dus comfortabel hiken en klimmen onder alle omstandigheden én je spullen droog houden.

Opfritsbeurt voor de Trail

Deuter komt ook nog met nieuws voor de liefhebbers van de Trail Series: komende zomer krijgt deze serie een opfrisbeurt. Zo past Deuter de rugventilatie en de pasvorm aan. Daarmee wordt deze rugzak veiliger voor technisch wandelen. Ook wordt de trail voorzien van het Airstripes-draagsysteem, met minder contactoppervlak. Daardoor is een betere ventilatie en gewichtsverdeling alsmede een optimale pasvorm mogelijk. De remake van de Trail moet perfect zijn voor bergsportliefhebbers die houden van een geventileerde en goed passende rugzak.

Beschikbaarheid nieuwe collectie

De nieuwe Deuter-collectie zal voor seizoen 2023 verkrijgbaar zijn via de webshop van Deuter en via de betere outdoorwinkels. De nieuwe lijn moet dan ook volop beschikbaar zijn voor de zomer van 2023.