Eindeloos wandelen op Guernsey Spring Walking Festival 2019

Dit voorjaar vindt op Guernsey het Spring Walking Festival 2019. Het evenement wordt dit jaar gehouden van 25 mei tot en met 9 juni en is een absolute must voor wandelliefhebbers. Je kunt gedurende deze dagen bijna eindeloos wandelen waarbij je de keus hebt uit maar liefst 56 wandeltochten. Dit is natuurlijk dé manier om Guernsey te ontdekken en verkennen.wandelen op Guernsey

Wandeltochten

Iedere wandeltocht heeft een eigen thema. Zo worden de verschillende facetten van de Kanaaleilanden zoals natuur, cultuur en geschiedenis op verschillende manieren belicht. Je kunt ook kiezen uit makkelijke en moeilijkere tochten. Er zijn ook tochten voor rolstoelgebruikers. Ze zijn allemaal onder leiding van een gids zodat het Spring Walking Festival een uitgelezen mogelijkheid is om dit prachtige Kanaaleiland met het heerlijke milde klimaat te voet ontdekken. Je wandelt er door de afwisselende natuur of langs de woeste en tegelijkertijd lieflijke rotskusten met schilderachtige plaatsjes. Je kunt ook een aantal wandeling op de kleinere en ongerepte eilandjes Sark en Herm boeken.

Overnachten

Uiteraard zijn er op Guernsey voldoende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn meerdere hotels, hostels, jeugdherbergen, Bed & Breakfasts en vakantiewoningen. Ook zijn er drie campings. Je kunt ook op de andere eilanden kamperen. Sark heeft twee campings, Alderney en Herm hebben ieder één camping. De genoemde eilanden zijn niet toegankelijk voor campers en caravans, je bent dus aangewezen op een tent. Deze kun je tent huren maar je mag natuurlijk ook je eigen tent meenemen. Kleinere campers zijn overigens wel toegestaan op Guernsey (max. 6,90 m lang) en Jersey (max. 6,50 m lang). Op Jersey mag je (beperkt) ook met de caravan komen. Maar je moet wel altijd vooraf toestemming (permit) aanvragen via de Tourist Board van deze eilanden. Overnachten met de camper mag overigens alleen op de campings. Houd in verband met drukte die het Guernsey Spring Walking Festival met zich meebrengt rekening met het feit dat veel accommodaties al vroegtijdig volgeboekt kunnen zijn.