CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

De drinkflessen- en blazen van CamelBak en de draagbare waterfilters van LifeStraw zijn beiden begrippen binnen de outdoorwereld. De twee Amerikaanse bedrijven kondigden onlangs een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde lijn van drinkflessen- en waterblazen met geïntegreerde filters aan. 

Met deze CamelBak en LifeStraw drinkflessen en waterblazen weten avonturiers zeker dat het water dat zij drinken schoon en veilig is. Vooralsnog bestaat de lijn uit twee drinkflessen, één thermofles en een 2 liter waterblaas. 

Camelbak drinkblaas Lifestraw waterfilter

Direct veilig drinken

Met een ‘normale’ LifeStraw kun je direct uit een beekje, rivier, meer of andere waterbron drinken. De LifeStraw, die het beste kan worden beschreven als een dik rietje met een ingebouwde filter. Dit filtert de meeste watergedragen ziektes, bacteriën, parasieten en ook microplastics. 

Deze nieuwe CamelBak flessen met LifeStraw filters werken in principe hetzelfde. In plaats van dat je direct water uit een rivier, meer of andere waterbron drinkt, doe je het eerst in de drinkfles of waterblaas. Wanneer je een slok wilt nemen doe je dit gewoon: de ingebouwde LifeStraw filter filtert alle ziektes, bacteriën, parasieten en microplastics.

Dubbel filter

CamelBak en LifeStraw hebben de nieuwe drinkflessen en waterblaas voorzien van twee filters. De eerste hiervan filtert de eerder genoemde zaken (ziektes, bacteriën, parasieten en microplastics, terwijl de tweede filter eventueel lood, chloor en chemicaliën uit het water filtert. Hierdoor drink je niet alleen water zonder enige ziektes of bacteriën, maar zonder nare smaakjes. 

De drinkflessen zijn uitgerust met CamelBaks lekdichte en gemakkelijk te gebruiken Eddy + Straw drinksysteem. Daarnaast zijn de flessen voor 50% vervaardigd van gerecyclede materialen en geheel vrij van BPA, BPS en BPF-chemicaliën. 

Camelbak bidon Lifestraw waterfilter

Twee drinkflessen, één thermosfles en één waterblaas

Op dit moment bestaat de lijn aan drinkflessen uit twee drinkflessen, een thermosfles en een waterblaas. De twee drinkflessen, de Eddy+ 32 oz Tritan Renew en Eddy + 20 oz Tritan Renew, hebben een inhoud van respectievelijk 950 milliliter en 600 milliliter. De thermosfles, de Eddy + 32 oz Vacuum Insulated Stainless Steel, heeft op zijn beurt een inhoud van 950 milliliter en houdt water koel tot maximaal zo’n 30 uur. Ten slotte is er nog de Crux 2L waterblaas. 

Overige informatie 

Vooralsnog zijn de nieuwe drinkflessen en waterblaas nog niet in Nederland verkrijgbaar – ook niet online. Zodra ze beschikbaar zijn zullen we dit uiteraard laten weten. Maar tot die tijd: nog even geduld! 

Camelbak drinkblaas Lifestraw waterfilter