1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

De drinkflessen- en blazen van CamelBak en de draagbare waterfilters van LifeStraw zijn beiden begrippen binnen de outdoorwereld. De twee Amerikaanse bedrijven kondigden onlangs een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde lijn van drinkflessen- en waterblazen met geïntegreerde filters aan. 

Met deze CamelBak en LifeStraw drinkflessen en waterblazen weten avonturiers zeker dat het water dat zij drinken schoon en veilig is. Vooralsnog bestaat de lijn uit twee drinkflessen, één thermofles en een 2 liter waterblaas. 

Camelbak drinkblaas Lifestraw waterfilter

Direct veilig drinken

Met een ‘normale’ LifeStraw kun je direct uit een beekje, rivier, meer of andere waterbron drinken. De LifeStraw, die het beste kan worden beschreven als een dik rietje met een ingebouwde filter. Dit filtert de meeste watergedragen ziektes, bacteriën, parasieten en ook microplastics. 

Deze nieuwe CamelBak flessen met LifeStraw filters werken in principe hetzelfde. In plaats van dat je direct water uit een rivier, meer of andere waterbron drinkt, doe je het eerst in de drinkfles of waterblaas. Wanneer je een slok wilt nemen doe je dit gewoon: de ingebouwde LifeStraw filter filtert alle ziektes, bacteriën, parasieten en microplastics.

Dubbel filter

CamelBak en LifeStraw hebben de nieuwe drinkflessen en waterblaas voorzien van twee filters. De eerste hiervan filtert de eerder genoemde zaken (ziektes, bacteriën, parasieten en microplastics, terwijl de tweede filter eventueel lood, chloor en chemicaliën uit het water filtert. Hierdoor drink je niet alleen water zonder enige ziektes of bacteriën, maar zonder nare smaakjes. 

De drinkflessen zijn uitgerust met CamelBaks lekdichte en gemakkelijk te gebruiken Eddy + Straw drinksysteem. Daarnaast zijn de flessen voor 50% vervaardigd van gerecyclede materialen en geheel vrij van BPA, BPS en BPF-chemicaliën. 

Camelbak bidon Lifestraw waterfilter

Twee drinkflessen, één thermosfles en één waterblaas

Op dit moment bestaat de lijn aan drinkflessen uit twee drinkflessen, een thermosfles en een waterblaas. De twee drinkflessen, de Eddy+ 32 oz Tritan Renew en Eddy + 20 oz Tritan Renew, hebben een inhoud van respectievelijk 950 milliliter en 600 milliliter. De thermosfles, de Eddy + 32 oz Vacuum Insulated Stainless Steel, heeft op zijn beurt een inhoud van 950 milliliter en houdt water koel tot maximaal zo’n 30 uur. Ten slotte is er nog de Crux 2L waterblaas. 

Overige informatie 

Vooralsnog zijn de nieuwe drinkflessen en waterblaas nog niet in Nederland verkrijgbaar – ook niet online. Zodra ze beschikbaar zijn zullen we dit uiteraard laten weten. Maar tot die tijd: nog even geduld! 

Camelbak drinkblaas Lifestraw waterfilter

Meer buitensport & outdoor nieuws

Tarptent Rainbow Li Dyneema tent lichtgewicht

Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de
Osprey Sportlite rugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.
Big Agnes nieuwe rugzakken

Big Agnes gaat ook rugzakken maken

De afgelopen 20 jaar maakte Big Agnes naam met haar betaalbare maar hoogwaardige tenten, slaapzakken, slaapmatjes en kookgerei voor kampeerders, backpackers en trekkers. De komende jaren begeeft het Amerikaanse merk zich echter op onbekend terrein: rugzakken. Het in Colorado gevestigde bedrijf hoopt haar eerste rugzakken in 2022 op de markt te brengen.