Amerikaanse Outdoor Research introduceert nieuwe ‘Superstrand’ synthetische jassen

Het Amerikaanse merk Outdoor Research introduceert met de ‘SuperStrand’-jassen haar relatief warmste jassen ooit. Dit is volgens het in Seattle gevestigde bedrijf te danken aan de nieuw ontwikkelde SuperStrand isolatie – een materiaal dat de voordelen van dons en synthetische voering combineert. Outdoor Research slaat met deze nieuwe lijn synthetische jassen de brug tussen ‘klassieke’ donsjassen en jassen met een synthetische voering.
Dons wordt door velen beschouwd als dé ideale voering voor jassen voor vier seizoen: het is licht van gewicht, vormvast, compact in te pakken en isoleert zeer effectief. Desondanks kleven er een aantal nadelen aan donsjassen. Neem bijvoorbeeld het feit dat ze hun isolerende eigenschappen verliezen zodra ze doorweekt raken, ze vrij kwetsbaar zijn en veel onderhoud vereisen. Daarnaast kunnen er vraagtekens worden gezet bij de diervriendelijkheid van dons.

Aan de andere kant zijn er jassen met synthetische voering. Deze isoleren weliswaar wat minder goed, zijn zwaarder en zijn niet zo compact in te pakken, maar isoleren óók wanneer de voering nat is geworden. Bovendien zijn jassen met een synthetische voering doorgaans minder kwetsbaar en goedkoper.

Outdoor Research Superstrand jack hoodie

Even warm als dons?

De keuze tussen een synthetische jas en een donsjas is voor velen outdoor liefhebbers een dilemma. Ga je voor de extra warmte en het lage gewicht van dons of kies je toch liever een jas met een betrouwbare en wat zwaardere synthetische voering?

Gelukkig lijken de SuperStrand-jassen van Outdoor Research hier voorgoed een einde aan te brengen. Deze combineren namelijk het beste van beide werelden. Zo claimt het Amerikaanse merk dat de jas even “zacht en lichtgewicht” is als vergelijkbare donsjassen. Verder zijn de jassen zeer compact in te pakken – net zoals donsjassen dat zijn. Kortom: deze jassen zijn én zeer warm, lichtgewicht en compact in te pakken én isoleren in alle omstandigheden, zijn onderhoudsarm en betrouwbaar.

Outdoor Research Superstrand jack hoodie heren

Overige eigenschappen

Natuurlijk is de synthetische isolatie niet het enige wat deze jassen te bieden hebben. De buitenzijde van de jas is vervaardigd van 100% 12D Ripstop nylon dat zowel waterafstotend als windlicht is. Daarnaast heeft de jas twee grote ritszakken, waarvan de linker ook dienst doet als opbergzak. Het gewicht van de jas (maat M) is slechts 283 gram.

Vier verschillende modellen

Momenteel zijn er vier verschillende ‘SuperStrand’-jassen verkrijgbaar, twee voor dames en twee voor heren. Er zijn in principe twee versies, de ‘Hoodie’ ($199), een model met een capuchon, en de ‘Jacket’ ($219), een model zonder capuchon. Alle versies zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren. De jassen zijn binnenkort verkrijgbaar bij erkende Outdoor Research-dealers, waaronder Zwerfkei Outdoor & Travel, Alpaca Outdoor & Travel en Herwijnen Outdoor Store.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Duer jeans om te hiken

Eindelijk jeans waarmee je wél kunt hiken!

Hiken met jeans is heel vaak een crime. Sportleggings bieden ook niet altijd uitkomst en niet iedereen wil meteen met een wandelbroek gaan hiken. Er is dus een kloof tussen outdoorkleding en vrijetijdskleding. Die kloof wordt nu wat meer gedicht nu er jeans op de markt komen waarmee je wél kunt hiken.