1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Veilig op avontuur met de nieuwe Garmin inReach Mini 2

Veilig op avontuur met de nieuwe Garmin inReach Mini 2

Bij elke outdooractiviteit staat veiligheid voorop. Daarom introduceert Garmin de nieuwe inReach Mini 2, een ultracompact veiligheidsbaken met 100% wereldwijde dekking. 

De inReach Mini 2 is de opvolger van de originele Mini, die op zijn beurt een extra compact vormgegeven versie van de ‘standaard’ Garmin inReach is. 

Zo werkt een inReach

Voor de gemiddelde outdoorliefhebber is een Garmin inReach een relatief onbekend apparaatje. In principe is het niets meer dan een GPS-communicator die om de zoveel minuten zijn positie bijhoudt. Deze info kan vervolgens worden gedeeld met anderen. 

Daarnaast kun je een inReach (Mini) gebruiken om tekstberichten te sturen en ontvangen en om een SOS-signaal af te geven. Zodra je het SOS-signaal verzendt wordt er door Garmin direct aan de bel getrokken bij het International Emergency Response Coordination Center. Ten slotte ontvang je op de inReach ook gedetailleerde weerupdates – geen overbodige luxe als je op avontuur bent. 

Onder de motorkap

Op het eerste oog lijkt de Mini 2 identiek aan zijn voorganger. Beide versies wegen immers precies 100 gram en meten 10 bij 5 bij 2,6 centimeter. Maar schijn bedriegt. De grootste veranderingen zijn namelijk ‘onder de motorkap’ te vinden. Zo is de accuduur flink opgewaardeerd. Daar waar de originele Mini 90 uur meeging in de 10-minuut tracking mode en 24 dagen in de 30-minuten modus, gaat de Mini 2 maar liefst respectievelijk 14 dagen en 30 dagen mee. Een flink verschil. 

Verbeterde SOS-functie

Ook de SOS-functie is verbeterd. De functie kan nu ook gebruikt worden om berichten heen en weer te sturen. De reddingsdienst kan bijvoorbeeld laten weten dat ze onderweg zijn, terwijl de persoon die in de penarie zit de hulpdiensten naar zijn of haar locatie kan gidsen. 

GPS, GALILEO, QZSS en BeiDou

Verder maakt de Mini 2, in tegenstelling tot de Mini, niet alleen gebruik van het Amerikaanse GPS-netwerk. De Mini 2 kan namelijk ook probleemloos verbinding maken met de GALILEO, QZSS en BeiDou satellietnetwerken. Hierdoor kan de inReach de locatie nauwkeuriger bepalen en hebben het terrein en de weersomstandigheden een stuk minder invloed op de dekking. 

Binnenkort verkrijgbaar

De Garmin inReach Mini 2 is momenteel alleen verkrijgbaar is via Garmin zelf. De verwachting is dat de Mini 2 die zo’n €40 tot €50 duurder is dan zijn voorganger, ook op andere plekken beschikbaar zal zijn. De originele Mini blijft overigens ook beschikbaar: deze is o.a. verkrijgbaar op Bol.com en Bever.nl.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt. 
onderdelen voor Primus branders gratis

Tijdelijk gratis onderdelen voor Primus branders

Voor menig avonturier is een goed gasbrandertje van absoluut levensbelang. Daarom levert Primus, een Zweedse fabrikant van outdoor branders, voor heel februari en maart gratis onderdelen voor haar gasbranders. Dit allemaal in het kader van duurzaamheid. Door gratis onderdelen te verstrekken kunnen gebruikers hun eigen Primus gasbrander onderhouden of zelfs repareren. 
Superfeet Adapt Run inlegzooltjes

Superfeet introduceert Adapt Run inlegzooltjes

Het Amerikaanse Superfeet, een van de toonaangevende merken op gebied van inlegzolen, introduceert de nieuwe Adapt Run inlegzolen. Deze inlegzooltjes zijn volgens Superfeet speciaal bedoeld voor hardlopers en trailrunners. Ze zijn ontwikkeld met de modernste technieken en technologieën.