Highlander Hiking Challenge in het Lake District

Echte avonturiers zijn misschien al bekend met HIGHLANDER. Sinds de oprichting in 2017 is het een populair evenement, dat inmiddels al in vijftien landen gehouden wordt. Het is een langeafstandswandelevenement met veel avontuurlijke elementen. Dit jaar komt de Highlander Hiking Challenge ook naar het Lake District National Park in Engeland.

Avontuurlijke trektocht

De Highlander Hiking Challenge is een avontuurlijke trektocht, die je in verschillende formaten kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld uit een trektocht van 100 kilometer, verdeeld over vijf dagen, een kortere route van 50 kilometer verdeeld over 3 dagen of een route van 25 kilometer, die je in een avond doet.

De initiatiefnemers van de Hiking Challenge wijzen erop dat het absoluut geen race is: de tocht kan worden gedaan op het eigen tempo. Tijdens de tocht kampeer je, en kun je ook gebruikmaken van yogalessen, meedoen aan workshops en boek-en filmpresentaties bijwonen. Er is zelfs livemuziek.

Highlander Hiking Challenge in het Lake District

Een met de natuur

De tocht heeft een belangrijk kampeerelement. Daarvoor ga je langs bij verschillende controlepunten. Tijdens de reis wordt er voor eten en drinken gezorgd, maar deelnemers moeten zichzelf onderhouden. Een tent, slaapzak en brandertje behoren dus tot de standaarduitrusting.

De tocht zorgt ervoor dat je het Lake District National Park in Engeland helemaal in je opneemt. Je wordt helemaal een met de natuur, even heerlijk weg van de dagelijkse beslommeringen. Elke wandeling is minutieus gepland door lokale hikers, zodat de deelnemers de allermooiste plekjes te zien krijgen. Populaire locaties als Patterdale, Thirlmere, Langdale en Borrowdale zullen onderdeel zijn van de tocht.

Wat is HIGHLANDER?

HIGHLANDER werd in 2017 opgericht door drie vrienden: Jurica Barac, Igor Mlinarevic en Andrej Mlinarevic. Deze Kroatische vrienden wilden de natuur vieren en de berg Velebit verkennen. Ze kregen volop inspiratie toen ze door de Kroatische hooglanden liepen. Ze kwamen erachter dat het een goede methode is om op deze manier even afstand te nemen van beeldschermen en de drukte op straat, en mensen weer kennis te laten maken met het echte buitenleven.

Inmiddels is HIGHLANDER een internationale operatie. Het duursportevenement Spartan sloot zich in 2021 aan bij de challenge. De Highlander Hiking Challenge vindt dit jaar plaats van 22 juni tot 26 juni 2022, en is geschikt voor zowel ervaren wandelaars als gewone natuurliefhebbers.

Highlander Hiking Challenge in het Lake District

Highlander Hiking Challenges in andere bestemmingen?

Trekt het Lake District jou niet zo, maar het idee van een Highlander Hiking Challenge wel? Dan kun je dit jaar ook deelnemen aan Highlander Hiking Challenges in Slovenië (Julische Alpen), Bosnië en Herzegovina (Blidinje), Kroatië (Velebit), Montenegro (Durmitor), Noord-Macedonië (Meer van Ohrid), Servië (Stara Planina), Griekenland (Mt. Olympus), Frankrijk (Volcans d’Auvergne), Portugal (Melgaço). Verder is men ook van plan om challenges te organiseren in Egypte en Marokko. De challenge in de VS (Big Bear Lake) was al eerder dit jaar.

 

Meer buitensport & outdoor nieuws

Fiets en Wandelbeurs 2023, Utrecht

De Fiets en Wandelbeurs is terug

Na drie jaar afwezigheid is de Fiets en Wandelbeurs weer terug. Voorgaande edities konden niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Nu keert de beurs terug in de Utrechtse Jaarbeurs, op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023.
Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Altijd al willen weten hoe het is om op expeditie te gaan naar een arctisch gebied? Dan kun je het gratis webinar volgen van Henk-Jan Geel van Arctic Adventure. Henk-Jan heeft tijdens zijn werk als expeditieleider al voor heel wat uitdagende situaties gestaan.