Eindelijk jeans waarmee je wél kunt hiken!

Hiken met jeans is heel vaak een crime. Sportleggings bieden ook niet altijd uitkomst en niet iedereen wil meteen met een wandelbroek gaan hiken. Er is dus een kloof tussen outdoorkleding en vrijetijdskleding. Die kloof wordt nu wat meer gedicht nu er jeans op de markt komen waarmee je wél kunt hiken.

Duer’s denim broek voor hiken

Fabrikant Duer komt met een denim broek op de markt, die gericht is op sportprestaties. De broek is dan ook ademend, zweetafvoerend en rekbaar in alle richtingen. Daarmee is deze spijkerbroek uitermate geschikt om bijvoorbeeld te hiken. Ook klimmen en klauteren is er geen enkel probleem mee.

Duer heeft de broek afgewerkt met een zogenaamde zilverionenbehandeling. Dat zorgt ervoor dat er tijdens lichamelijke inspanning geen nare geurtjes ontstaan. De geurneutralisatie zorgt dat de broek nog fris genoeg om ook nog dezelfde avond bij het avondeten te kunnen dragen.

Flexibele kledingstukken

Outdoorkleding gaf altijd de voorrang aan prestaties en comfort. Vandaag de dag zijn we op weg naar een duurzamere toekomst en wil fabrikant Duer werken aan flexibele, veelzijdige kledingstukken. Daarmee worden kledingstukken bedoeld die je voor verschillende toepassingen kunt dragen.

Dat maakt dat we zullen minder kopen, wat natuurlijk een goede investering is voor onze planeet. Hikers zullen daar blij mee zijn: zij maken met liefde gebruik van alles wat de aarde te bieden heeft. Duer’s denim kun je dragen tijdens het hiken, maar ook gewoon naar je werk of als je uit eten gaat. Dat je maar één spijkerbroek nodig hebt, is dan ook weer fijn voor de portemonnee.

Duer jeans voor outdoor, buitensport, wandelen en hiken
Speciale Duer jeans en spijkerbroeken om te wandelen
Duer jeans om te hiken
Deze Duer jeans zijn wel goed om mee te hiken

Zeer elastische stretch

Spijkerbroeken stonden er tot dusver op bekend om water op te zuigen. Daar kreeg je koude benen van, allesbehalve prettig en comfortabel. Daardoor waren jeans een no-go in elke buitensportomgeving. Maar nu is er dus een broek op de markt die is gemaakt om te bewegen. De nieuwe jeans van Duer hebben vijf keer de elastische stretch van gewone denim. Het is een hoogwaardige broek met een grote wendbaarheid en een groot ademend vermogen.

Om de broek zo flexibel te maken, werkt Duer met N2X-technologie. Die technologie zorgt ervoor dat katoen, spandex en Tencel worden gecombineerd. Alle voordelige eigenschappen, zoals vocht afvoeren en antibacteriële eigenschappen, komen dan samen.

Duer jeans bestellen

De betere buitensportzaak zoals Bever heeft de No Sweat Denim Pants en Performance Denim Pants binnen zeer korte termijn op voorraad. Naar verwachting gaan de jeans zo’n zo’n 128 tot 158 euro kosten.

Daar krijg je dan wel een broek voor die je voor meerdere toepassingen kunt gebruiken. Het scheelt je toch weer drie andere broeken kopen. Bovendien gaan jeans over het algemeen heel lang mee.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Outdoor Research Superstrand jack hoodie

Amerikaanse Outdoor Research introduceert nieuwe ‘Superstrand’ synthetische jassen

Het Amerikaanse merk Outdoor Research introduceert met de ‘SuperStrand’-jassen haar relatief warmste jassen ooit. Dit is volgens het in Seattle gevestigde bedrijf te danken aan de nieuw ontwikkelde SuperStrand isolatie – een materiaal dat de voordelen van dons en synthetische voering combineert. Outdoor Research slaat met deze nieuwe lijn synthetische jassen de brug tussen ‘klassieke’