1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Evenementen
  6. >
  7. Beste fiets- en wandelroute van 2021 gezocht

Beste fiets- en wandelroute van 2021 gezocht

Ook dit jaar is er weer de strijd om de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar. Het moment is aangebroken dat iedereen zijn of haar favoriete fiets- of wandelroute kan voordragen. De inzendingen worden beoordeeld door twee jury’s van ervaren fietsers en wandelaars. Je kunt de criteria voor de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar bekijken op www.fietsenwandelbeurs.nl. De deadline voor aanmelding is 15 september 2020 voor de fietsroute en 1 oktober 2020 voor de wandelroute. De winnaars worden in februari 2021, op de Fiets en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht, bekend gemaakt.

Fietsen en wandelen meer dan ooit in de belangstelling

De coronapandemie heeft ook zijn voordelen. Zo staan fietsen en wandelen meer dan ooit in de belangstelling duurzame én veilige activiteit. We gingen in Nederland en België de afgelopen maanden massaal op pad. Om optimaal te kunnen genieten, zijn goede, kwalitatieve routes heel belangrijk voor die fietsers en wandelaars. Daarbij kont ook een duidelijke bewegwijzering, goede route-informatie en weinig hinder van autoverkeer.

Wandelroute van het Jaar

De wandeljury beoordeelt routes in Nederland, België en Groothertogdom Luxemburg. Elk jaar leggen de juryleden honderden kilometers af om genomineerde routes na te lopen. In 2020 werd het Streek-GR Waas- en Reynaertland tot winnaar uitgeroepen. Ook voor deze uitverkiezing geldt: alleen nieuwe of ingrijpend vernieuwde routes die in de periode 1 september 2019 en 1 september 2020 zijn gerealiseerd, maken kans op de eretitel ‘beste wandelroute van 2021’.

Fietsroute van het Jaar

Al meer dan tien jaar trekt de fietsjury eropuit om in heel Europa nieuwe routes te testen en te beoordelen. Afgelopen jaar legde La Dolce Via in de Franse Ardèche beslag op de eretitel ‘beste fietsroute van 2020’. In aanmerking voor de uitverkiezing van 2021 komen nieuwe of ingrijpend vernieuwde routes die tussen 1 september 2019 en 1 september 2020 zijn gerealiseerd.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijzen is verdeeld over beide evenementen. Het is eerst de beurt aan de wandeltrofee. Dit wordt uitgereikt op zaterdag 13 februari, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent. Vrijdag 19 februari wordt de fietstrofee uitgereikt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Webinar over de expeditiemethode van Henk-Jan Geel

Altijd al willen weten hoe het is om op expeditie te gaan naar een arctisch gebied? Dan kun je het gratis webinar volgen van Henk-Jan Geel van Arctic Adventure. Henk-Jan heeft tijdens zijn werk als expeditieleider al voor heel wat uitdagende situaties gestaan.
Fiets en Wandelbeurs Utrecht

Fiets en Wandelbeurs 2020, Utrecht

De Fiets en Wandelbeurs vindt traditiegetrouw plaats in februari. Dat geldt ook voor dit jaar, dan is de Jaarbeurs Utrecht op 28-29 februari en 1 maart 2020 gastheer van de Fiets en Wandelbeurs. Dit evenement biedt wandelaars en fietsers naast de nodige informatie ook veel inspiratie.