Ice & Palms: bikepacken en skiën over de Alpen

Onze volgende kijktip heet Ice & Palms. In deze film ondernemen Jochen Mesle en Max Kroneck hun grootste en meest bijzondere skitocht tot nu toe. Ze gaan bikepacken over de alpen en skiën tijdens hun tocht ook over een aantal iconische bergen.

De twee vrienden hebben de hele wereld rondgereisd en beleefde daar allerlei avonturen. Tijdens het skiën op verre locaties groeide het idee voor een ski-expeditie die direct voor hun eigen deur begint. Jochen en Max gingen fietsen, klimmen en skiën van Duitsland via Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk tot aan Nice, aan de Middellandse Zee. Tijdens hun zes weken durende en meest ambitieuze tocht tot nu toe legden ze 1.800 km af en maakten ze maar liefst 35.000 hoogtemeters.

Meer buitensport & outdoor nieuws

How to Run a Hundred Miles

Outdoor Video van de Week: How to Run a Hundred Miles

Hoe ren je 100 mijl, ofwel zo’n 160 kilometer? Vóór het maken van deze minidocu wisten zijn makers, de twee boezemvrienden Brendan Leonard en Jayson Sime, het ook niet. Deze video neemt je mee in hun voorbereiding voor en het rennen van de Run Rabbit Run 100 race in Colorado, de Verenigde Staten.
Xander canada outdoor

Outdoor Video van de Week: 4 dagen in de Canadese wildernis

De Canadese avonturier Xander Budnick draait zijn hand niet om voor slecht weer. In deze video zie je hoe hij in barre omstandigheden vier nachten alleen in de Canadese wildernis, de Killarney Provincial Parks om precies te zijn, probeert te overleven. Dat doen wij ‘m in ieder geval niet na!