Arc’teryx herintroduceert populaire Nuclei FL jas

Na drie jaar is ‘ie eindelijk terug: de Arc’teryx Nuclei FL jas. Deze ultralichte, winddichte en isolerende jas heeft een uitstekende gewicht/warmte-verhouding en is ideaal voor alpiene avonturen en wandelingen in de koudere maanden. 

Feedback van Arc’teryx atleten en gebruikers

Met de herintroductie van de Nuclei FL brengt het Canadese Arc’teryx een geliefd product terug. Op het eerste oog zijn er geen grote verschil met het origineel, maar schijn bedriegt. Aan de hand van de feedback van Arc’teryx’ eigen atleten en andere gebruikers is het jack op een aantal punten verbeterd. 

Eigenschappen

Wat is er allemaal anders? De buitenstof – Arato 10r genaamd – is een robuuste en winddichte stof vervaardigd van 10D Ripstop Nylon. De vulling is het synthetische Coreloft Continuous, wat lichtgewicht is, warmte goed vasthoudt en uitstekend ademt. Naast het feit dat de Nuclei slechts 235 gram weegt, kan dit jack ook erg klein ingepakt worden, net zo klein als een vergelijkbaar donsjack. 

Arc'teryx NUCLEI FL Jack in vier kleuren

Extra’s voor klimmers

De Nuclei kan zelfs zo klein worden ingepakt, dat je deze aan je klimgordel kunt hangen. Er is sowieso goed nagedacht over extra’s specifiek voor klimmers en alpinisten. Zo past de capuchon gemakkelijk over een klimhelm en is de zoom klimgordel-vriendelijk. Ook vind je aan de binnenzijde van het jack twee steekvakken, ideaal om je handschoenen in op te bergen.   

Perfect voor alpiene avonturen

De nieuwe Arc’teryx Nuclei FL is een veelzijdige isolerende jas die in een veelvoud aan situaties gebruikt kan worden. Met zijn indrukwekkende gewicht/warmte verhouding en ademende eigenschappen zal de Nuclei in trek zijn bij doorgewinterde alpinisten en rotsklimmers. Het jack is vooral handig als lichtgewicht belay jacket, een jack dat je aantrekt wanneer je stilstaat en/of aan het zekeren bent. Het feit dat de buitenstof een DWR-coating heeft en winddicht is maakt ‘m ook geschikt voor slechtere weersomstandigheden. Buiten het klimmen en klauteren om is Arc’Teryx Nuclei FL prima te gebruiken als wandeljas in koudere omstandigheden. 

Arc’teryx Nuclei FL 

Kortom, de Arc’teryx Nuclei FL is een lichtgewicht synthetische jas, ideaal voor klimmers/alpinisten die opzoek zijn naar een weerbestendig en warm jack. De Nuclei FL is verkrijgbaar in vier kleurstellingen (groen, zwart, geel en rood) en kost €280. 

Arc'teryx NUCLEI FL Jack