Kanoën van de ene naar de andere kant van Afrika

BuitensportZaken.nl presenteert naast het nodige outdoornieuws de komende tijd ook een selectie van video’s en films over allerlei soorten van buitensport. Hiermee willen we je – in deze tijd waarin we vaker binnen moeten zitten dan ons lief is en we alleen kunnen dromen over avonturen – jou even virtueel meenemen naar buiten. Als eerste stellen wij ‘Africa by Kayak’ voor. Beau Miles probeerde in 2007 de 4000 km van de ene kant naar de andere kant van Afrika te peddelen. Hij begon in Mozambique en trok verder langs de Zuid-Afrikaanse kust.

Beau had vijf maanden uitgetrokken om de reis te maken. Tijdens het grootste deel van de reis van de reis – die je ook wel een expeditie kunt noemen – werd hij vergezeld door Jared Sharples uit Nieuw-Zeeland. Samen verkenden ze de prachtige kust totdat Jared, verzwakt door van ziekte, moest opgeven. Vervolgens peddelde Beau zes weken alleen door. Hij beleefde voor het eerst in zijn leven een echt nomadisch, solistisch bestaan. In de strijd tegen de enorme golven en branding voltooide Beau slechts 2000 km van wat hij oorspronkelijk van plan was. Maar dat was omdat Beau zich realiseerde dat zijn reis niet over de kilometers ging die hij had afgelegd, maar over de kwaliteit van de ervaring.

Deze film is getoond op Outside TV USA, winnaar van OuterEdge Magazines most outstanding Adventure Film (2010), behoorde tot de officiële selectie van het Montreal Adventure Film Festival (2009) & Vancouver International Mountain Film Festival 2012. Een must om te kijken in deze tijd waarin we vaker binnen moeten zitten dan ons lief is en avonturen nu vooral in onze dromen voorkomen.

Kijk je de video liever op je televisie? En heb je geen smart-TV? Dat kun je ook een Chromecast videostreamer gebruiken. Ook ideaal voor Netflix en Disney+!

Veel plezier!