Kanoën van de ene naar de andere kant van Afrika

BuitensportZaken.nl presenteert naast het nodige outdoornieuws de komende tijd ook een selectie van video’s en films over allerlei soorten van buitensport. Hiermee willen we je – in deze tijd waarin we vaker binnen moeten zitten dan ons lief is en we alleen kunnen dromen over avonturen – jou even virtueel meenemen naar buiten. Als eerste stellen wij ‘Africa by Kayak’ voor. Beau Miles probeerde in 2007 de 4000 km van de ene kant naar de andere kant van Afrika te peddelen. Hij begon in Mozambique en trok verder langs de Zuid-Afrikaanse kust.

Beau had vijf maanden uitgetrokken om de reis te maken. Tijdens het grootste deel van de reis van de reis – die je ook wel een expeditie kunt noemen – werd hij vergezeld door Jared Sharples uit Nieuw-Zeeland. Samen verkenden ze de prachtige kust totdat Jared, verzwakt door van ziekte, moest opgeven. Vervolgens peddelde Beau zes weken alleen door. Hij beleefde voor het eerst in zijn leven een echt nomadisch, solistisch bestaan. In de strijd tegen de enorme golven en branding voltooide Beau slechts 2000 km van wat hij oorspronkelijk van plan was. Maar dat was omdat Beau zich realiseerde dat zijn reis niet over de kilometers ging die hij had afgelegd, maar over de kwaliteit van de ervaring.

Deze film is getoond op Outside TV USA, winnaar van OuterEdge Magazines most outstanding Adventure Film (2010), behoorde tot de officiële selectie van het Montreal Adventure Film Festival (2009) & Vancouver International Mountain Film Festival 2012. Een must om te kijken in deze tijd waarin we vaker binnen moeten zitten dan ons lief is en avonturen nu vooral in onze dromen voorkomen.

Kijk je de video liever op je televisie? En heb je geen smart-TV? Dat kun je ook een Chromecast videostreamer gebruiken. Ook ideaal voor Netflix en Disney+!

Veel plezier!

Meer buitensport & outdoor nieuws

How to Run a Hundred Miles

Outdoor Video van de Week: How to Run a Hundred Miles

Hoe ren je 100 mijl, ofwel zo’n 160 kilometer? Vóór het maken van deze minidocu wisten zijn makers, de twee boezemvrienden Brendan Leonard en Jayson Sime, het ook niet. Deze video neemt je mee in hun voorbereiding voor en het rennen van de Run Rabbit Run 100 race in Colorado, de Verenigde Staten.
Xander canada outdoor

Outdoor Video van de Week: 4 dagen in de Canadese wildernis

De Canadese avonturier Xander Budnick draait zijn hand niet om voor slecht weer. In deze video zie je hoe hij in barre omstandigheden vier nachten alleen in de Canadese wildernis, de Killarney Provincial Parks om precies te zijn, probeert te overleven. Dat doen wij ‘m in ieder geval niet na!