Speelkaarten voor outdoorfanaten

De cadeautjestijd komt er weer aan. Gelukkig zijn er tal van leuke cadeaus voor ‘buitenmensen’ maar het wordt ieder jaar natuurlijk moeilijker om iets origineels te vinden. Misschien zijn deze wilderniskaarten een leuk alternatief voor de eeuwige zaklamp, drinkfles of zakmes.

Wilderniskaarten

Deze wilderniskaarten zijn in feite mini survivalhandboekjes, die zijn gedrukt op een pakje speelkaarten. Een mooi outdoorproduct van Nederlandse bodem, dat gemakkelijk in de broekzak, jaszak en rugzak past. Er bestaan drie varianten: een versie voor survival en bushcraft, een set met uitleg over knopen voor scoutingactiviteiten en een set over eetbare wilde planten en paddenstoelen van Noord-Europa. In feite zijn de speelkaarten een soort multifunctionele spiekbriefjes die verbazingwekkend veel informatie bevatten. Omdat je er uiteraard ook gewoon kaartspelletjes mee kunt spelen, krijg je de geboden informatie regelmatig onder ogen zodat die goed blijft ‘hangen’.

winlderniskaarten

Drie soorten kaarten

De ‘normale’ set wilderniskaarten is bedoeld voor liefhebbers van bushcraft, scouting & survival houden. Daarnaast is er een spel genaamd ‘Eetbare Wilde Flora’. Deze kaarten bevatten korte beschrijvingen en informatie over bloeiperiode, voorkomen, toepassingen en waarschuwingen. Bovendien staat op de jokers de universele eettest afgebeeld, alsmede extra informatie over waar je op moet letten bij het plukken en eten van wilde planten en paddenstoelen. Wie alles af wil weten over alle mogelijke knopen, heeft een handige hulp aan de ‘69 Knopen’ kaarten. Deze set kan je helpen je vaardigheden in het knopen te verbeteren.

De wilderniskaarten kosten € 8,99 per spel maar een ’triple’ set à € 23,99 is natuurlijk het allerleukst. Je kunt ze onder anderen bestellen bij Bushcraftshop.nl.

 

Meer buitensport & outdoor nieuws

waterdichte jas wandelen outdoor regen

Uitgelegd: waterdicht versus waterafstotend

Waterdicht en waterafstotend, het zijn twee termen die veelvuldig (verkeerd) worden gebruikt, met verwarring als gevolg. Betekenen ze hetzelfde of iets anders? Wanneer spreken we van een waterdichte jas of tent? En wanneer van een waterafstotende stof? We zetten het hier even voor je op een rijtje.
Vaderdag samen er op uit

Vaderdag: cadeautips voor sportieve vaders

Heb je nog geen cadeau voor vaderdag? Dan kun je onderstaande cadeautips vast wel goed gebruiken: 19 juni is het namelijk al zover. Maar geen zorgen, wij hebben de leukste vaderdagcadeaus voor sportieve vaders al gevonden.
je eigen trailmix zelf maken

Zelf trailmix maken? Dat is eigenlijk heel makkelijk!

Wat trailmix zo ideaal maakt, is het feit dat je deze gemakkelijk zelf naar je eigen smaak en behoeftes kunt samenstellen. Je kunt het dus net zo energierijk maken als je zelf wilt. Met trailmix behoort het eten van veel te zoete mueslirepen, droge energierepen of misselijk makende energiegels tot het verleden. Maar hoe stel