Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.

Waterafstotend en lichtgewicht

En zo focussen nagenoeg alle outdoormerken op ultralichtgewicht materialen. De nieuwe Exped Waterbloc Pro weegt – afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde en maat – 845 tot 1340 gram. Er zijn natuurlijk lichtere slaapzakken op de markt maar dan doe je meestal wel concessie aan de comforttemperatuur – bij deze slaapzak kun je kiezen voor -5° en -15° – en de kwaliteit. Bovendien zijn de meeste ultralichtgewicht slaapzakken ook niet waterafstotend. Dat is de Exped Waterbloc Pro – zoals de naam al zegt – wél. Daardoor is deze slaapzak ideaal voor hikers en kampeerders die onder een tarpje overnachten.

Hoogwaardige materialen

Ondanks het feit dat de nieuwe generatie van de Exped Waterbloc Pro-slaapzak zo’n 30% lichter is, heeft hij dezelfde isolatiewaarde als het vorige model. Exped vult de Waterbloc Pro-slaapzak met hoogwaardige RDS-gecertificeerde 850 ganzendons. De buitentijk is van gecoat Pertex® Quantum Pro. Het 20 D Pertex Quantum Pro materiaal voor de buitenzijde is bovendien microporeus gecoat en heeft een waterkolom van 1000 mm. Het uitgekiend kamersysteem zorgt voor een doeltrffende isolatie terwijl de verfijnde, naadloze verwerking voor een perfect slaapcomfort zorgen, zelfs onder extreem koude en natte omstandigheden.

Waterafstotend en gelaste naden

Door de doordachte Stealth-constructie van deze Exped-slaapzak worden de naden van de compartimenten aan de binnenzijde gelegd en gelast. Hierdoor blijft de donsvulling – die niet is geïmpregneerd en ook geen chemisch behandeling heeft ondergaan – langer droog blijft. Daardoor blijft de isolerende werking ook bij vochtige omstandigheden behouden. Daardoor is de Exped Waterbloc Pro een ideale slaapzak voor ‘buitenslapers’.

Exped Waterbloc Pro

De Exped Waterbloc Pro-slaapzak wordt in twee uitvoeringen geleverd en twee maten. De Exped Waterbloc Pro -5°-versie weegt – uiteraard afhankelijk van de maat – 845 tot 960 gram. De Exped Waterbloc Pro -15° weegt 1225g tot 1340 g. De winkeladviesprijs is respectievelijk € 690 en € 840. Hij is vanaf maart/april 2020 in de buitensport- en bergsportspecialisten te koop.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest