Veelzijdige Garmont Vetta Tech GTX approachschoen is functioneel én comfortabel

Garmont presenteert de nieuwe Vetta Tech GTX. Een veelzijdige en lichte bergschoen, waarbij Garmont de functionaliteit van een approachschoen combineert met het comfort en de veelzijdigheid van een wandelschoen.

De Garmont Vetta Tech GTX is daardoor een uitstekende keuze voor bergtochten in mixed terrein. Of je nu loopt op de kale rotsen of door het puin, of gemengde routes en technische beklimmingen opzoekt, de Vetta Tech GTX is de ideale partner bij zowel dagtochten als meerdaagse tochten in bergachtig terrein. Bovendien is de Vetta Tech GTX met een gewicht van 540 gram (bij UK maat 8) ook heel licht.

 

Volledig nieuwe leest

Garmont ontwikkelde speciaal voor de Vetta Tech GTX een volledig nieuwe leest. Deze approachschoen combineert de technische eigenschappen van de vermaarde Vetta GTX bergwandelschoen met een nauwsluitende pasvorm waarbij de voorvoet iets meer ruimte krijgt. Daarbij zorgt de Garmont Heel Lock-technologie voor een optimale fixatie van de hiel in de schoen. Ook worden de enkels afdoende beschermd door de Mid Cut. Die biedt tegelijkertijd flexibiliteit en stabiliteit, zonder in te boeten aan precisie en controle op technische routes. Bovendien kan de pasvorm nog beter worden aangepast dankzij de verbeterde vetersluiting tot aan de teen, dat vooral de prestaties bij klimpassages kan verbeteren.

Waterdicht en ademend

De Gore-Tex Extended Comfort-technologie zorgt dat Garmont Vetta Tech GTX goed waterdicht is. Tegelijkertijd optimaliseert dit materiaal het klimaatcomfort in warmere omstandigheden en bij momenten van hogere activiteit.

Garmont voert de Vetta Tech GTX uit met Michelin Bi-Compound zolen. Die zorgen voor stabiliteit bij elke stap, ook in moeilijk terrein. De materiaalcompound in het teengedeelte is speciaal ontwikkeld voor het klimmen en biedt een uitzonderlijke grip. In het middelste deel van de zool heeft de zool extra Fiber Lite inzetstukken om de flexibiliteit en tractie te verbeteren. Op de hielzone heeft de zool driehoekige structuren voor een verbeterde remwerking bij het bergaf lopen.

Het slijtvaste bovenwerk van 1,6 mm dik suède is uiterst duurzaam. In de teen en hiel is de approachschoen voorzien van ultralichte eFoam-inzetstukken voor extra bescherming. Het innovatieve eFoam combineert uitstekende mechanische prestaties met elasticiteit en flexibiliteit.

De Garmont Vetta Tech GTX is voor mannen verkrijgbaar in de kleurencombinaties grijs/rood of rood/oranje, voor vrouwen in grijs/groen.

Garmont Vetta Tech GTX