Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.

Siliconized seam bonding

De nieuwe lijmtechniek, die “siliconized seam bonding” wordt genoemd, wordt door Vaude komend kampeerseizoen voor het eerst toegepast. In voorjaar 2020 brengt Vaude maar liefst vier verschillende tenten met de “siliconized seam bonding” technologie uit. Het zijn alle ultralichte en stormbestendige tenten, dus ideaal voor lange trektochten in de natuur, fietsvakanties en andere avonturen waar je een betrouwbaar onderdak nodig hebt.

Lizard Seamless 2-3P

Een van de modellen waar Vaude de nieuwe verlijmingstechniek toepast, is de Lizard Seamless 2-3P, een dubbeldaks tweepersoons tent met een gewicht van maar 1,65 kg. De tent is niet alleen heel licht en stormbestendig maar ook uitermate waterdicht. Het opzetten gaat makkelijk en snel de tent heeft maar één boogstok. Dankzij de vele doelmatige ventilatieopeningen heeft de Lizard Seamless 2-3P ook een aangenaam leefklimaat.

Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Winnaar Outdoor Award

De innovatieve “siliconized seam bonding”-technologie werd al een paar jaar geleden door Vaude gepresenteerd. De innovatieve techniek won toen ook de Outdoor Award 2017.

Duurzaam

Vaude is ook een van de toonaangevende buitensportfabrikanten op het gebied van duurzaamheid. Het Duitse bedrijf maakt voor de tenten geen gebruik van PFC-houdende impregneermiddel, de aluminium tentstokken worden op een duurzame wijze vervaardigd en geanodiseerd.

 

Plaats een reactie

1 + 5 =

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest…
Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.