Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.

Siliconized seam bonding

De nieuwe lijmtechniek, die “siliconized seam bonding” wordt genoemd, wordt door Vaude komend kampeerseizoen voor het eerst toegepast. In voorjaar 2020 brengt Vaude maar liefst vier verschillende tenten met de “siliconized seam bonding” technologie uit. Het zijn alle ultralichte en stormbestendige tenten, dus ideaal voor lange trektochten in de natuur, fietsvakanties en andere avonturen waar je een betrouwbaar onderdak nodig hebt.

Lizard Seamless 2-3P

Een van de modellen waar Vaude de nieuwe verlijmingstechniek toepast, is de Lizard Seamless 2-3P, een dubbeldaks tweepersoons tent met een gewicht van maar 1,65 kg. De tent is niet alleen heel licht en stormbestendig maar ook uitermate waterdicht. Het opzetten gaat makkelijk en snel de tent heeft maar één boogstok. Dankzij de vele doelmatige ventilatieopeningen heeft de Lizard Seamless 2-3P ook een aangenaam leefklimaat.

Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Winnaar Outdoor Award

De innovatieve “siliconized seam bonding”-technologie werd al een paar jaar geleden door Vaude gepresenteerd. De innovatieve techniek won toen ook de Outdoor Award 2017.

Duurzaam

Vaude is ook een van de toonaangevende buitensportfabrikanten op het gebied van duurzaamheid. Het Duitse bedrijf maakt voor de tenten geen gebruik van PFC-houdende impregneermiddel, de aluminium tentstokken worden op een duurzame wijze vervaardigd en geanodiseerd.

Plaats een reactie

7 + 3 =

Relevant buitenspoort & outdoor nieuws

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.
Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Extra comfortabele EtherLight slaapmat van Sea to Summit

Wie bij voorkeur op de zij slaapt, zal het comfort van de meeste lichtgewicht slaapmatjes onvoldoende vinden. De nieuwe ultralichte EtherLight XT slaapmat moet daar verandering in gaan brengen. Deze nieuwe, 10 centimeter dikke slaapmat van Sea to Summit is namelijk ideaal voor zijslapers. Dankzij de dikte van de mat kun je wat verder in…
Mountainsmith Mountain Tipi model 2019:

Mountainsmith Mountain Tipi model 2019: lichter en ruimer

Patrick Smith is niet alleen oprichter van het iconische buitensportmerk Mountainsmith. Hij was ook een legendarische berggids die soms wel eens meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Om daar een goed onderdak te hebben, ontwikkelde hij voor zichzelf een tent, die hij Mountain Tipi noemde. Deze tent was voor…
Tarptent Aeon Li lichtgewicht tent

Tarptent Aeon Li: superlichtgewicht tentje van Dyneema

Dyneema wordt steeds vaker gebruikt voor producten in de buitensportbranche. Logisch, want het is licht en ijzersterk. We zien dat Dyneema niet alleen wordt toegepast in bijvoorbeeld touwen en riemen, maar ook in tenten. Het Amerikaanse bedrijf Tarptent maakt er bijvoorbeeld mooie lichtgewicht tentjes van. Een nieuw model in de collectie van Tarptent is de…