Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.

Siliconized seam bonding

De nieuwe lijmtechniek, die “siliconized seam bonding” wordt genoemd, wordt door Vaude komend kampeerseizoen voor het eerst toegepast. In voorjaar 2020 brengt Vaude maar liefst vier verschillende tenten met de “siliconized seam bonding” technologie uit. Het zijn alle ultralichte en stormbestendige tenten, dus ideaal voor lange trektochten in de natuur, fietsvakanties en andere avonturen waar je een betrouwbaar onderdak nodig hebt.

Lizard Seamless 2-3P

Een van de modellen waar Vaude de nieuwe verlijmingstechniek toepast, is de Lizard Seamless 2-3P, een dubbeldaks tweepersoons tent met een gewicht van maar 1,65 kg. De tent is niet alleen heel licht en stormbestendig maar ook uitermate waterdicht. Het opzetten gaat makkelijk en snel de tent heeft maar één boogstok. Dankzij de vele doelmatige ventilatieopeningen heeft de Lizard Seamless 2-3P ook een aangenaam leefklimaat.

Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Winnaar Outdoor Award

De innovatieve “siliconized seam bonding”-technologie werd al een paar jaar geleden door Vaude gepresenteerd. De innovatieve techniek won toen ook de Outdoor Award 2017.

Duurzaam

Vaude is ook een van de toonaangevende buitensportfabrikanten op het gebied van duurzaamheid. Het Duitse bedrijf maakt voor de tenten geen gebruik van PFC-houdende impregneermiddel, de aluminium tentstokken worden op een duurzame wijze vervaardigd en geanodiseerd.