Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

Duurzame slaapzak

Zoals we van Vaude gewend zijn, is er veel aandacht aan de duurzaamheid van de Meglis Eco slaapzak besteed. Zo bestaat de vulling voor 30% uit het plantaardige kapok, de buitentijk en voering zijn van 100% gerecycled polyamide.

Minder naden

Uitgangspunt bij de Meglis Eco was om een slaapzak met zo min mogelijk naden en stofdelen te ontwikkelen. Minder naden betekent niet alleen minder koudebruggen maar ook minder dikke en zware verbindingsnaden. Je bespaart hierbij op meerdere manieren het nodige materiaal en gewicht. Net als bij een toiletrol zijn de stofbanen in het patroon van de Meglis spiraalvorming opgerold. De naden en weefdraden (schering- en inslagdraden) lopen dus niet orthogonaal maar schuin naar de centrale as van het lichaam. Ook de (2-wegs) hoofdritssluiting volgt dit diagonale verloop van links boven naar rechts beneden.

Veel stretch

Dankzij dit innovatieve schuine patroon met elastische dragen heeft de Meglis een mechanische 4-wegs stretch. Daardoor word je ook nauw door de slaapzak omsloten. De slaapzak ligt dicht tegen het lichaam en maakt zo snel opwarmen en goede warmte-isolatie mogelijk. En toch heb je nog steeds veel bewegingsvrijheid, wat met name de zijslapers zullen waarderen. De vulling van de Meglis Eco 700 SYN bestaat uit een mix van 70% PrimaLoft vezels (gerecycled polyester) en 30% kapok, een plantaardige vezel die goed donzig aanvoelt. Geheel nieuw ontwikkeld werd ook de warmtekraag zonder storende koorden, knopen en dergelijken. Deze sluit goed aan zonder af te knellen. Met een comforttemperatuur van 5 °C is dit een typische drieseizoen slaapzak, die geschikt is voor gematigd gebruik van voorjaar tot herfst.

Plaats een reactie

+ 2 = 10

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest…
Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.