Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

Duurzame slaapzak

Zoals we van Vaude gewend zijn, is er veel aandacht aan de duurzaamheid van de Meglis Eco slaapzak besteed. Zo bestaat de vulling voor 30% uit het plantaardige kapok, de buitentijk en voering zijn van 100% gerecycled polyamide.

Minder naden

Uitgangspunt bij de Meglis Eco was om een slaapzak met zo min mogelijk naden en stofdelen te ontwikkelen. Minder naden betekent niet alleen minder koudebruggen maar ook minder dikke en zware verbindingsnaden. Je bespaart hierbij op meerdere manieren het nodige materiaal en gewicht. Net als bij een toiletrol zijn de stofbanen in het patroon van de Meglis spiraalvorming opgerold. De naden en weefdraden (schering- en inslagdraden) lopen dus niet orthogonaal maar schuin naar de centrale as van het lichaam. Ook de (2-wegs) hoofdritssluiting volgt dit diagonale verloop van links boven naar rechts beneden.

Veel stretch

Dankzij dit innovatieve schuine patroon met elastische dragen heeft de Meglis een mechanische 4-wegs stretch. Daardoor word je ook nauw door de slaapzak omsloten. De slaapzak ligt dicht tegen het lichaam en maakt zo snel opwarmen en goede warmte-isolatie mogelijk. En toch heb je nog steeds veel bewegingsvrijheid, wat met name de zijslapers zullen waarderen. De vulling van de Meglis Eco 700 SYN bestaat uit een mix van 70% PrimaLoft vezels (gerecycled polyester) en 30% kapok, een plantaardige vezel die goed donzig aanvoelt. Geheel nieuw ontwikkeld werd ook de warmtekraag zonder storende koorden, knopen en dergelijken. Deze sluit goed aan zonder af te knellen. Met een comforttemperatuur van 5 °C is dit een typische drieseizoen slaapzak, die geschikt is voor gematigd gebruik van voorjaar tot herfst.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.