Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest ontwikkeld. Deze slaapzakken zijn namelijk vervaardigd volgens het nieuwe “W.A.R.M. Fit”-technologie.

W.A.R.M. Fit”-technologie

Zo’n afkorting klinkt leuk maar zegt weinig als je niet weet waar hij voor staat. De afkorting betekent “With Additional Room for Multiple positions”. Je hebt in deze slaapzakken dus net dat beetje meer ruimte wat je nodig hebt om je eens lekker te kunnen omdraaien of eens anders dan alleen op je rug te gaan liggen. Je zou daarvoor natuurlijk ook een grotere slaapzak kunnen kiezen maar kenners weten dat die vanwege het teveel aan ruimte minder warm is. Therm-a-Rest heeft die extra ruimte gecreëerd zonder dat dit ten koste van de isolatie gaat.

Extra bewegingsruimte en isolatie waar het nodig is

De ontwerpers van Therm-a-Rest hebben de maten en verhoudingen van het menselijk lichaam goed in kaart gebracht en gekeken welke extra bewegingsruimte het lichaam nodig heeft. Ook is er goed gekeken op welke plekken het menselijk lichaam gebaat is bij minder isolatie cq warmte, of waar er juist wat meer isolatie moet komen. Zo heeft Therm-a-Rest bijvoorbeeld wat extra isolatie rond de voeten toegevoegd. De nieuwe W.A.R.M. Fit-slaapzakkenlijn bestaat uit vier modellen: de Saros, Corus, Vela en Questar.

Saros

De Saros mummieslaapzakken hebben een synthetische vulling van het waterafstotende eraLoft materiaal met holle vezels. Daardoor behouden deze slaapzakken hun isolerende werking ook als ze nat zijn. Ze zijn dus ideaal om bij vochtige omstandigheden te kamperen. De Saros is leverbaar in twee soorten, voor 0 graden en -19 graden. Voor de vulling is gekozen voor het waterafstotende. Dankzij de SynergyLink Connectors kun je de Saros eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen. De 0 graden-uitvoering van de Saros weegt 1050 gram.

Corus en Vela

In de nieuwe W.A.R.M. Fit-serie introduceert Therm-a-Rest ook twee taps toelopende dekenmodellen. De Corus is een eenpersoons slaapzak, de Vela is geschikt voor twee personen. Voor de isolatie van de Corus en Vela slaapzakken maakt Therm-a-Rest gebruik van “Nikwax Hydrophobic Down”. Door de speciale impregnering absorbeert dit dons tot wel 90% minder vocht. Daardoor isoleert het dons beter tijdens vochtige omstandigheden en droogt het ook veel sneller. Ook hier zorgt de speciale snit voor een optimale bewegingsvrijheid en zit de isolatie precies daar waar nodig is. Beide slaapzakken zijn zogenaamde “drie seizoenen”-modellen. Ze zijn geschikt voor temperaturen tot -6 graden. Corus weegt 734 gram, de Vela slaapzak weegt 1268 gram.

Questar

De Therm-a-Rest Questar slaapzak is een mummieslaapzak en is leverbaar in drie varianten. Deze zijn geschikt als zomerslaapzak, voor het voor/najaar en voor in de winter. Qua temperatuurbereik is de Questar slaapzak geschikt voor omgevingstemperaturen tot 0, -6 en -18 graden. Net zoals de Corus en Vela slaapzakken heeft ook de Questar slaapzak “Nikwax Hydrophobic Down”. Dankzij het W.A.R.M. Fit-principe heeft de Therm-a-Rest Questar een ruimere snit voor meer bewegingsvrijheid. Je kunt de slaapzak eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen met de handige SynergyLink Connectors. De warmste uitvoering weegt 850 gram.

Plaats een reactie

+ 66 = 68

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.