Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest ontwikkeld. Deze slaapzakken zijn namelijk vervaardigd volgens het nieuwe “W.A.R.M. Fit”-technologie.

W.A.R.M. Fit”-technologie

Zo’n afkorting klinkt leuk maar zegt weinig als je niet weet waar hij voor staat. De afkorting betekent “With Additional Room for Multiple positions”. Je hebt in deze slaapzakken dus net dat beetje meer ruimte wat je nodig hebt om je eens lekker te kunnen omdraaien of eens anders dan alleen op je rug te gaan liggen. Je zou daarvoor natuurlijk ook een grotere slaapzak kunnen kiezen maar kenners weten dat die vanwege het teveel aan ruimte minder warm is. Therm-a-Rest heeft die extra ruimte gecreëerd zonder dat dit ten koste van de isolatie gaat.

Extra bewegingsruimte en isolatie waar het nodig is

De ontwerpers van Therm-a-Rest hebben de maten en verhoudingen van het menselijk lichaam goed in kaart gebracht en gekeken welke extra bewegingsruimte het lichaam nodig heeft. Ook is er goed gekeken op welke plekken het menselijk lichaam gebaat is bij minder isolatie cq warmte, of waar er juist wat meer isolatie moet komen. Zo heeft Therm-a-Rest bijvoorbeeld wat extra isolatie rond de voeten toegevoegd. De nieuwe W.A.R.M. Fit-slaapzakkenlijn bestaat uit vier modellen: de Saros, Corus, Vela en Questar.

Saros

De Saros mummieslaapzakken hebben een synthetische vulling van het waterafstotende eraLoft materiaal met holle vezels. Daardoor behouden deze slaapzakken hun isolerende werking ook als ze nat zijn. Ze zijn dus ideaal om bij vochtige omstandigheden te kamperen. De Saros is leverbaar in twee soorten, voor 0 graden en -19 graden. Voor de vulling is gekozen voor het waterafstotende. Dankzij de SynergyLink Connectors kun je de Saros eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen. De 0 graden-uitvoering van de Saros weegt 1050 gram.

Corus en Vela

In de nieuwe W.A.R.M. Fit-serie introduceert Therm-a-Rest ook twee taps toelopende dekenmodellen. De Corus is een eenpersoons slaapzak, de Vela is geschikt voor twee personen. Voor de isolatie van de Corus en Vela slaapzakken maakt Therm-a-Rest gebruik van “Nikwax Hydrophobic Down”. Door de speciale impregnering absorbeert dit dons tot wel 90% minder vocht. Daardoor isoleert het dons beter tijdens vochtige omstandigheden en droogt het ook veel sneller. Ook hier zorgt de speciale snit voor een optimale bewegingsvrijheid en zit de isolatie precies daar waar nodig is. Beide slaapzakken zijn zogenaamde “drie seizoenen”-modellen. Ze zijn geschikt voor temperaturen tot -6 graden. Corus weegt 734 gram, de Vela slaapzak weegt 1268 gram.

Questar

De Therm-a-Rest Questar slaapzak is een mummieslaapzak en is leverbaar in drie varianten. Deze zijn geschikt als zomerslaapzak, voor het voor/najaar en voor in de winter. Qua temperatuurbereik is de Questar slaapzak geschikt voor omgevingstemperaturen tot 0, -6 en -18 graden. Net zoals de Corus en Vela slaapzakken heeft ook de Questar slaapzak “Nikwax Hydrophobic Down”. Dankzij het W.A.R.M. Fit-principe heeft de Therm-a-Rest Questar een ruimere snit voor meer bewegingsvrijheid. Je kunt de slaapzak eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen met de handige SynergyLink Connectors. De warmste uitvoering weegt 850 gram.

Plaats een reactie

1 + 2 =

Relevant buitenspoort & outdoor nieuws

lichtgewicht RVS-pannenset van Sea to Summit

Nieuwe lichtgewicht RVS-pannenset van Sea to Summit

  De Sigma Cookset is een nieuwe lichtgewicht pannenset in het programma van Sea to Summit. Een handige pannenset voor lichtgewicht kampeerders die op zoek zijn naar een duurzame RVS-pannenset. Dankzij de toepassing van roestvrijstaal zijn de Sigma Pots niet alleen sterk, maar ook kras- en corrosie bestendig en heel makkelijk schoon te maken. Door…
Camelbak eddy+ drinkfles

Camelbak eddy+ drinkfles met slimme drinktuit

Volgens Camelbak geeft de nieuwe eddy+ drinkfles maar liefst 25% meer water per slok. Deze informatie zou uit een onderzoek komen, waaruit ook blijkt dat de gebruikers de nieuwe drinktuit als erg prettig ervaren. Dankzij die slimme drinktuit kun je lekker vlot drinken tijdens het sporten, wandelen, trailrunnen of andere activiteiten.
MSR Pocket Rocket Deluxe gasbrander

MSR introduceert verbeterde Pocket Rocket DeLuxe gasbrander

De MSR Pocket Rocket gasbrander is onder de lichtgewicht kampeerders een van de populairste gasbranders. Ook alpinisten en backpackers weten deze lichte, compacte en betrouwbare Pocket Rocket van MSR te waarderen. Maar het kan altijd beter. Daarom heeft MSR de Pocket Rocket brander vernieuwd en verbeterd. De nieuwe Pocket Rocket Deluxe is weliswaar 10 gram…
Sea to Summit Airlite Towel microvezel handdoek

Compacte, lichtgewicht reishanddoek van slechts 12 gram

Wie op zoek is naar een compacte, lichtgewicht handdoek moet de ouderwetse badstof handdoeken in de kast laten liggen. De moderne microvezel handdoeken zijn namelijk lichter en ook uitstekend geschikt om je mee af te drogen. Bovendien drogen ze veel sneller op. De nieuwe Airlite Towel van Sea to Summit is een mooi voorbeeld van…