Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest ontwikkeld. Deze slaapzakken zijn namelijk vervaardigd volgens het nieuwe “W.A.R.M. Fit”-technologie.

W.A.R.M. Fit”-technologie

Zo’n afkorting klinkt leuk maar zegt weinig als je niet weet waar hij voor staat. De afkorting betekent “With Additional Room for Multiple positions”. Je hebt in deze slaapzakken dus net dat beetje meer ruimte wat je nodig hebt om je eens lekker te kunnen omdraaien of eens anders dan alleen op je rug te gaan liggen. Je zou daarvoor natuurlijk ook een grotere slaapzak kunnen kiezen maar kenners weten dat die vanwege het teveel aan ruimte minder warm is. Therm-a-Rest heeft die extra ruimte gecreëerd zonder dat dit ten koste van de isolatie gaat.

Extra bewegingsruimte en isolatie waar het nodig is

De ontwerpers van Therm-a-Rest hebben de maten en verhoudingen van het menselijk lichaam goed in kaart gebracht en gekeken welke extra bewegingsruimte het lichaam nodig heeft. Ook is er goed gekeken op welke plekken het menselijk lichaam gebaat is bij minder isolatie cq warmte, of waar er juist wat meer isolatie moet komen. Zo heeft Therm-a-Rest bijvoorbeeld wat extra isolatie rond de voeten toegevoegd. De nieuwe W.A.R.M. Fit-slaapzakkenlijn bestaat uit vier modellen: de Saros, Corus, Vela en Questar.

Saros

De Saros mummieslaapzakken hebben een synthetische vulling van het waterafstotende eraLoft materiaal met holle vezels. Daardoor behouden deze slaapzakken hun isolerende werking ook als ze nat zijn. Ze zijn dus ideaal om bij vochtige omstandigheden te kamperen. De Saros is leverbaar in twee soorten, voor 0 graden en -19 graden. Voor de vulling is gekozen voor het waterafstotende. Dankzij de SynergyLink Connectors kun je de Saros eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen. De 0 graden-uitvoering van de Saros weegt 1050 gram.

Corus en Vela

In de nieuwe W.A.R.M. Fit-serie introduceert Therm-a-Rest ook twee taps toelopende dekenmodellen. De Corus is een eenpersoons slaapzak, de Vela is geschikt voor twee personen. Voor de isolatie van de Corus en Vela slaapzakken maakt Therm-a-Rest gebruik van “Nikwax Hydrophobic Down”. Door de speciale impregnering absorbeert dit dons tot wel 90% minder vocht. Daardoor isoleert het dons beter tijdens vochtige omstandigheden en droogt het ook veel sneller. Ook hier zorgt de speciale snit voor een optimale bewegingsvrijheid en zit de isolatie precies daar waar nodig is. Beide slaapzakken zijn zogenaamde “drie seizoenen”-modellen. Ze zijn geschikt voor temperaturen tot -6 graden. Corus weegt 734 gram, de Vela slaapzak weegt 1268 gram.

Questar

De Therm-a-Rest Questar slaapzak is een mummieslaapzak en is leverbaar in drie varianten. Deze zijn geschikt als zomerslaapzak, voor het voor/najaar en voor in de winter. Qua temperatuurbereik is de Questar slaapzak geschikt voor omgevingstemperaturen tot 0, -6 en -18 graden. Net zoals de Corus en Vela slaapzakken heeft ook de Questar slaapzak “Nikwax Hydrophobic Down”. Dankzij het W.A.R.M. Fit-principe heeft de Therm-a-Rest Questar een ruimere snit voor meer bewegingsvrijheid. Je kunt de slaapzak eenvoudig aan een Therm-a-Rest bevestigen met de handige SynergyLink Connectors. De warmste uitvoering weegt 850 gram.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.