Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de Amerikaanse producent ooit heeft gemaakt. Vanwege het extreem lage gewicht van de tent is deze bij uitstek geschikt voor lange trektochten en bikepacking.

Relatief ruim

Ondanks zijn lage gewicht is de Rainbow Li relatief ruim. Zo is er dankzij de afmetingen van de binnentent (grondvlak van 224 bij 91) genoeg ruimte voor een wat langere of bredere slaapmat. Verder is de binnentent zo’n 107 centimeter hoog, waardoor de meesten van ons ‘gewoon’ rechtop kunnen zitten. In tegenstelling tot andere boogtenten heeft de Rainbow Li slechts één ingang. Dit is uiteraard om gewicht te besparen. Bij de ingang zit een vestibule van zo’n 58 centimeter diep – ruim genoeg voor een backpack, een paar schoenen en wat andere spullen. 

Geheel vrijstaand

Net zoals veel andere ultralichte tentjes ontworpen voor trektochten en bikepacking is de Rainbow Li geheel vrijstaand, mits je ‘m ondersteunt met je trekkingstokken. Anders is de tent ook ‘gewoon’ met 6 haringen aan de grond vast te zetten. 

Dyneema

Dyneema is inmiddels geen nieuwe technologie binnen de outdoorbranche. Desondanks blijft de ultrasterke kunststofvezel ons verbazen, helemaal nu bedrijven zoals Tarptent het steeds meer de limiet opzoeken. De Tarptent Rainbow Li is hier een schoolvoorbeeld van. Dankzij de dunne doch oersterke stof weegt de tent nog geen kilo! Dit heeft echter ook een keerzijde. Namelijk, dat Dyneema enigszins doorzichtig is, waardoor je maar weinig privacy kunt verwachten. In de wildernis is dit geen enkel probleem, maar op een drukke camping is het wat minder fijn.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.
Rab duurzaamheid label informaie

Rab geeft het goede voorbeeld met duurzaamheidslabel

Duurzaamheid: we kunnen er gewoon niet meer omheen. Daarom worden we ook constant gestimuleerd om groener te leven en duurzamere keuzes te maken. Rab, een van de outdoormerken die op dit gebied een voorbeeldfunctie innemen, komt met een ‘voedingsetiket’ voor duurzaamheid. Je ziet bij Rab buitensportkleding voortaan precies welke materialen zijn gebruikt.