1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de Amerikaanse producent ooit heeft gemaakt. Vanwege het extreem lage gewicht van de tent is deze bij uitstek geschikt voor lange trektochten en bikepacking.

Relatief ruim

Ondanks zijn lage gewicht is de Rainbow Li relatief ruim. Zo is er dankzij de afmetingen van de binnentent (grondvlak van 224 bij 91) genoeg ruimte voor een wat langere of bredere slaapmat. Verder is de binnentent zo’n 107 centimeter hoog, waardoor de meesten van ons ‘gewoon’ rechtop kunnen zitten. In tegenstelling tot andere boogtenten heeft de Rainbow Li slechts één ingang. Dit is uiteraard om gewicht te besparen. Bij de ingang zit een vestibule van zo’n 58 centimeter diep – ruim genoeg voor een backpack, een paar schoenen en wat andere spullen. 

Geheel vrijstaand

Net zoals veel andere ultralichte tentjes ontworpen voor trektochten en bikepacking is de Rainbow Li geheel vrijstaand, mits je ‘m ondersteunt met je trekkingstokken. Anders is de tent ook ‘gewoon’ met 6 haringen aan de grond vast te zetten. 

Dyneema

Dyneema is inmiddels geen nieuwe technologie binnen de outdoorbranche. Desondanks blijft de ultrasterke kunststofvezel ons verbazen, helemaal nu bedrijven zoals Tarptent het steeds meer de limiet opzoeken. De Tarptent Rainbow Li is hier een schoolvoorbeeld van. Dankzij de dunne doch oersterke stof weegt de tent nog geen kilo! Dit heeft echter ook een keerzijde. Namelijk, dat Dyneema enigszins doorzichtig is, waardoor je maar weinig privacy kunt verwachten. In de wildernis is dit geen enkel probleem, maar op een drukke camping is het wat minder fijn.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Lochem is Wandelgemeente van het Jaar 2022

Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2022

Op 30 april vond de uitreiking van de Wandelgemeente van het Jaar 2022 plaats. Vorig jaar ging de titel naar de gemeente Loon op Zand. Dit jaar is de gemeente Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Hoe treffend was de locatie van de prijsuitreiking: in het zonovergoten ‘Wandeldorp Barchem’, dat deel uitmaakt van de
Mont Blanc beklimmen

Mont Blanc beklimmen? Dat doe je zo!

Het is de droom van menig avonturier: de hoogste berg van de Alpen, de Mont Blanc, bedwingen. Maar de top van de Mont Blanc is niet zo heel makkelijk te beklimmen. Een uitdaging dus. Hoe kun je dit dan het beste aanpakken? Dat leggen wij in dit artikel uit.
Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt.