1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Tarptent introduceert de Rainbow Li, een nóg lichter Dyneema boogtentje van Dyneema

Het gerenommeerde Amerikaanse Tarptent – dat bekend staat om haar lichtgewicht noktenten – introduceert een ultralicht boogtentje, de Tarptent Rainbow Li genaamd. Dit is de eenpersoons versie van de vorig jaar op de markt gebrachte Double Rainbow Li.  Ook deze 811 gram ‘zware’ tent is vervaardigd van Dyneema, het is de lichtste boogtent die de Amerikaanse producent ooit heeft gemaakt. Vanwege het extreem lage gewicht van de tent is deze bij uitstek geschikt voor lange trektochten en bikepacking.

Relatief ruim

Ondanks zijn lage gewicht is de Rainbow Li relatief ruim. Zo is er dankzij de afmetingen van de binnentent (grondvlak van 224 bij 91) genoeg ruimte voor een wat langere of bredere slaapmat. Verder is de binnentent zo’n 107 centimeter hoog, waardoor de meesten van ons ‘gewoon’ rechtop kunnen zitten. In tegenstelling tot andere boogtenten heeft de Rainbow Li slechts één ingang. Dit is uiteraard om gewicht te besparen. Bij de ingang zit een vestibule van zo’n 58 centimeter diep – ruim genoeg voor een backpack, een paar schoenen en wat andere spullen. 

Geheel vrijstaand

Net zoals veel andere ultralichte tentjes ontworpen voor trektochten en bikepacking is de Rainbow Li geheel vrijstaand, mits je ‘m ondersteunt met je trekkingstokken. Anders is de tent ook ‘gewoon’ met 6 haringen aan de grond vast te zetten. 

Dyneema

Dyneema is inmiddels geen nieuwe technologie binnen de outdoorbranche. Desondanks blijft de ultrasterke kunststofvezel ons verbazen, helemaal nu bedrijven zoals Tarptent het steeds meer de limiet opzoeken. De Tarptent Rainbow Li is hier een schoolvoorbeeld van. Dankzij de dunne doch oersterke stof weegt de tent nog geen kilo! Dit heeft echter ook een keerzijde. Namelijk, dat Dyneema enigszins doorzichtig is, waardoor je maar weinig privacy kunt verwachten. In de wildernis is dit geen enkel probleem, maar op een drukke camping is het wat minder fijn.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Camelbak fles Lifestraw filter

CamelBak en LifeStraw slaan handen ineen

De drinkflessen- en blazen van CamelBak en de draagbare waterfilters van LifeStraw zijn beiden begrippen binnen de outdoorwereld. De twee Amerikaanse bedrijven kondigden onlangs een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde lijn van drinkflessen- en waterblazen met geïntegreerde filters aan. 
Outdoor Research Superstrand jack hoodie

Amerikaanse Outdoor Research introduceert nieuwe ‘Superstrand’ synthetische jassen

Het Amerikaanse merk Outdoor Research introduceert met de ‘SuperStrand’-jassen haar relatief warmste jassen ooit. Dit is volgens het in Seattle gevestigde bedrijf te danken aan de nieuw ontwikkelde SuperStrand isolatie – een materiaal dat de voordelen van dons en synthetische voering combineert. Outdoor Research slaat met deze nieuwe lijn synthetische jassen de brug tussen ‘klassieke’