SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.

Volledige gasdruk tot het laatste zuchtje

Het meest interessante detail is waarschijnlijk het Micro Regulator Systeem in de regelaar van de Fusion Trek. Met behulp van deze ingenieuze technologie zijn de prestaties van de gasbrander heel constant, zelfs als de cartridge bijna leeg is en bij lage temperaturen. SOTO’s Micro Regulator Systeem bestaat uit een geavanceerd leidingsysteem dat het wegvallen van de gasdruk compenseert wanneer het gasvolume afneemt en wanneer de temperatuur daalt.

Voorkamer

In plaats van het gas gewoon rechtsreeks van de patroon naar de brander te leiden, leiden de Japanse ingenieurs het gas eerst naar een voorkamer. Hier wordt een constante hoge druk opgewekt die een gelijkmatige vlam garandeert, ook bij lage temperaturen of als de druk in de cartridge is gedaald omdat hij bijna leeg is.

Branderkop

De brander zelf heeft een grote diameter. Dankzij de meer dan 300 nozzles kan de warmte zich goed langs de bodem van de pan verspreiden. Hierbij zorgt SOTO’s “Wind resistance”- technologie, die bestaat uit een beschermende metalen rand, voor afdoende bescherming tegen de wind. Net als alle andere SOTO-gasbranders kan de vlam van de Fusion Trek zeer precies worden gedoseerd en is de brander ook erg stil.

Stabiel

De Fusion Trek heeft een laag zwaartepunt. In combinatie met de wijd uitklapbare voetjes geeft dat de brander een uitmuntende stabiliteit. De geribbelde antislip pannensteun heeft een grote diameter zodat er ook grotere pannen op geplaatst kunnen worden.

SOTO Fusion Trek

SOTO Fusion Trek

Dankzij een vermogen van 2,7 kW bedraagt de kooktijd voor een liter water slechts 3,5 – 4 minuten. De brander is volledig van roestvrij staal en messing en weegt 180 gram wegende. Opgevouwen heeft hij maar heel weinig ruimte nodig. De nieuwe Fusion Trek is beschikbaar vanaf oktober 2020.

Over SOTO

Het Japanse woord SOTO betekent “buiten” of “outdoor”. De oprichter en CEO van SOTO is Hajime Yamamoto. Hij is ook de oprichter van Shinfuji Burner, waaruit in 2010 SOTO voortkwam. SOTO is een pionier in de ontwikkeling van innovatieve gas- en benzinebranders die zelfs onder de meest extreme omstandigheden blijven functioneren. De producten van SOTO hebben al verschillende prijzen gewonnen. Het Japanse merk produceert in zijn eigen fabriek in Japan en levert over de hele wereld.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatten 2023

Update voor populaire Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest slaapmatten zijn al jaren een populair onderdeel van de slaapuitrusting van lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten. Komend seizoen krijgen de Therm-a-Rest slaapmatten weer een upgrade. Ze zijn dan nog stiller, dikker en warmer dan voorheen. Een must-have voor nog meer avonturen in de komende seizoenen.
Deuter waterdichte rugzakken

Ook Deuter komt met waterdichte rugzakken

Deuter komt met nieuwe, waterdichte rugzakken. Voor de zomer van 2023 voegt de Duitse fabrikant de geheel nieuwe Vertrail en Durascent toe aan haar collectie. Uiteraard weer met de Deuter-belofte, dat de rugzakken een leven lang meegaan.
Matador Freefly16 rugzak

Freefly16 Packable Backpack van Matador: een rugzak die in je broekzak past

Een rugzak die je in broekzak past, dat hoor je niet vaak. De Freefly 16 Packable Backpack is een dagrugzak die je binnen luttele seconden omvormt tot een klein pakketje. Hiermee is de Matador rugzak ideaal als dagrugzak voor op vakantie of in andere situaties waar het gemakkelijk meenemen van een extra rugzak uitkomst biedt.