SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.

Volledige gasdruk tot het laatste zuchtje

Het meest interessante detail is waarschijnlijk het Micro Regulator Systeem in de regelaar van de Fusion Trek. Met behulp van deze ingenieuze technologie zijn de prestaties van de gasbrander heel constant, zelfs als de cartridge bijna leeg is en bij lage temperaturen. SOTO’s Micro Regulator Systeem bestaat uit een geavanceerd leidingsysteem dat het wegvallen van de gasdruk compenseert wanneer het gasvolume afneemt en wanneer de temperatuur daalt.

Voorkamer

In plaats van het gas gewoon rechtsreeks van de patroon naar de brander te leiden, leiden de Japanse ingenieurs het gas eerst naar een voorkamer. Hier wordt een constante hoge druk opgewekt die een gelijkmatige vlam garandeert, ook bij lage temperaturen of als de druk in de cartridge is gedaald omdat hij bijna leeg is.

Branderkop

De brander zelf heeft een grote diameter. Dankzij de meer dan 300 nozzles kan de warmte zich goed langs de bodem van de pan verspreiden. Hierbij zorgt SOTO’s “Wind resistance”- technologie, die bestaat uit een beschermende metalen rand, voor afdoende bescherming tegen de wind. Net als alle andere SOTO-gasbranders kan de vlam van de Fusion Trek zeer precies worden gedoseerd en is de brander ook erg stil.

Stabiel

De Fusion Trek heeft een laag zwaartepunt. In combinatie met de wijd uitklapbare voetjes geeft dat de brander een uitmuntende stabiliteit. De geribbelde antislip pannensteun heeft een grote diameter zodat er ook grotere pannen op geplaatst kunnen worden.

SOTO Fusion Trek

SOTO Fusion Trek

Dankzij een vermogen van 2,7 kW bedraagt de kooktijd voor een liter water slechts 3,5 – 4 minuten. De brander is volledig van roestvrij staal en messing en weegt 180 gram wegende. Opgevouwen heeft hij maar heel weinig ruimte nodig. De nieuwe Fusion Trek is beschikbaar vanaf oktober 2020.

Over SOTO

Het Japanse woord SOTO betekent “buiten” of “outdoor”. De oprichter en CEO van SOTO is Hajime Yamamoto. Hij is ook de oprichter van Shinfuji Burner, waaruit in 2010 SOTO voortkwam. SOTO is een pionier in de ontwikkeling van innovatieve gas- en benzinebranders die zelfs onder de meest extreme omstandigheden blijven functioneren. De producten van SOTO hebben al verschillende prijzen gewonnen. Het Japanse merk produceert in zijn eigen fabriek in Japan en levert over de hele wereld.

Plaats een reactie

88 − 79 =

Relevant buitensport & outdoor nieuws

GSI Microlite 570 Tour: lichtgewicht thermosfles

GSI Microlite 570 Tour: ultralichte thermosfles

Het Amerikaanse outdoormerk GSI Outdoors introduceert een nieuwe lichtgewicht thermosfles. Met een gewicht van slechts 260 gram mag de Microlite 570 Tour met recht een ultralichtgewicht thermosfles worden genoemd. Hij is ongeveer 30 procent lichter dan de meeste conventionele isolerende drinkflessen.
lichtgewicht RVS-pannenset van Sea to Summit

Nieuwe lichtgewicht RVS-pannenset van Sea to Summit

De Sigma Cookset is een nieuwe lichtgewicht pannenset in het programma van Sea to Summit. Een handige pannenset voor lichtgewicht kampeerders die op zoek zijn naar een duurzame RVS-pannenset. Dankzij de toepassing van roestvrijstaal zijn de Sigma Pots niet alleen sterk, maar ook kras- en corrosie bestendig en heel makkelijk schoon te maken. Door de…
Camelbak eddy+ drinkfles

Camelbak eddy+ drinkfles met slimme drinktuit

Volgens Camelbak geeft de nieuwe eddy+ drinkfles maar liefst 25% meer water per slok. Deze informatie zou uit een onderzoek komen, waaruit ook blijkt dat de gebruikers de nieuwe drinktuit als erg prettig ervaren. Dankzij die slimme drinktuit kun je lekker vlot drinken tijdens het sporten, wandelen, trailrunnen of andere activiteiten.
MSR Pocket Rocket Deluxe gasbrander

MSR introduceert verbeterde Pocket Rocket DeLuxe gasbrander

De MSR Pocket Rocket gasbrander is onder de lichtgewicht kampeerders een van de populairste gasbranders. Ook alpinisten en backpackers weten deze lichte, compacte en betrouwbare Pocket Rocket van MSR te waarderen. Maar het kan altijd beter. Daarom heeft MSR de Pocket Rocket brander vernieuwd en verbeterd. De nieuwe Pocket Rocket Deluxe is weliswaar 10 gram…