1. Home
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Outdoor- en buitensportmaterialen
  6. >
  7. SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.

Volledige gasdruk tot het laatste zuchtje

Het meest interessante detail is waarschijnlijk het Micro Regulator Systeem in de regelaar van de Fusion Trek. Met behulp van deze ingenieuze technologie zijn de prestaties van de gasbrander heel constant, zelfs als de cartridge bijna leeg is en bij lage temperaturen. SOTO’s Micro Regulator Systeem bestaat uit een geavanceerd leidingsysteem dat het wegvallen van de gasdruk compenseert wanneer het gasvolume afneemt en wanneer de temperatuur daalt.

Voorkamer

In plaats van het gas gewoon rechtsreeks van de patroon naar de brander te leiden, leiden de Japanse ingenieurs het gas eerst naar een voorkamer. Hier wordt een constante hoge druk opgewekt die een gelijkmatige vlam garandeert, ook bij lage temperaturen of als de druk in de cartridge is gedaald omdat hij bijna leeg is.

Branderkop

De brander zelf heeft een grote diameter. Dankzij de meer dan 300 nozzles kan de warmte zich goed langs de bodem van de pan verspreiden. Hierbij zorgt SOTO’s “Wind resistance”- technologie, die bestaat uit een beschermende metalen rand, voor afdoende bescherming tegen de wind. Net als alle andere SOTO-gasbranders kan de vlam van de Fusion Trek zeer precies worden gedoseerd en is de brander ook erg stil.

Stabiel

De Fusion Trek heeft een laag zwaartepunt. In combinatie met de wijd uitklapbare voetjes geeft dat de brander een uitmuntende stabiliteit. De geribbelde antislip pannensteun heeft een grote diameter zodat er ook grotere pannen op geplaatst kunnen worden.

SOTO Fusion Trek

SOTO Fusion Trek

Dankzij een vermogen van 2,7 kW bedraagt de kooktijd voor een liter water slechts 3,5 – 4 minuten. De brander is volledig van roestvrij staal en messing en weegt 180 gram wegende. Opgevouwen heeft hij maar heel weinig ruimte nodig. De nieuwe Fusion Trek is beschikbaar vanaf oktober 2020.

Over SOTO

Het Japanse woord SOTO betekent “buiten” of “outdoor”. De oprichter en CEO van SOTO is Hajime Yamamoto. Hij is ook de oprichter van Shinfuji Burner, waaruit in 2010 SOTO voortkwam. SOTO is een pionier in de ontwikkeling van innovatieve gas- en benzinebranders die zelfs onder de meest extreme omstandigheden blijven functioneren. De producten van SOTO hebben al verschillende prijzen gewonnen. Het Japanse merk produceert in zijn eigen fabriek in Japan en levert over de hele wereld.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Osprey Sportlite rugzakken

Nieuwe Osprey Sportlite dagrugzakken

Osprey, de bekende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve rugzakken, presenteert de nieuwe Sportlite serie. Dit is een serie minimalistische, technische dagrugzakken die volgens Osprey speciaal is ontwikkeld voor actieve hikers en outdoorfanaten die de voorkeur geven aan een eenvoudige maar doelmatige rugzak, met precies de functionaliteiten die ze nodig hebben.
Big Agnes nieuwe rugzakken

Big Agnes gaat ook rugzakken maken

De afgelopen 20 jaar maakte Big Agnes naam met haar betaalbare maar hoogwaardige tenten, slaapzakken, slaapmatjes en kookgerei voor kampeerders, backpackers en trekkers. De komende jaren begeeft het Amerikaanse merk zich echter op onbekend terrein: rugzakken. Het in Colorado gevestigde bedrijf hoopt haar eerste rugzakken in 2022 op de markt te brengen.
Primus Lite Plus kooksysteem

Primus brengt verbeterde versie van Lite Plus kooksysteem uit

Het Primus Lite Plus is al vele jaren een van de populairste alles-in-één kooksystemen. Maar het kan altijd beter. Daarom brengt Primus dit seizoen een verbeterde versie van deze bestseller uit. Het vernieuwde Primus kooksysteem, dat uit een geïntegreerde brander en pan bestaat, heeft naar verluid een “nieuw en verbeterd, milieuvriendelijker ontwerp” met “slimme functies