Scarpa Mojito Bio is de eerste volledig biologisch afbreekbare outdoorschoen

Net zoals veel andere outdoorbedrijven focust de bekende Italiaanse schoenenspecialist Scarpa zich steeds meer op duurzaamheid. Met de volledig biologisch afbreekbare Scarpa Mojito Bio zet het merk een letterlijke en figuurlijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. 

10x sneller afbreekbaar

De Mojito Bio is officieel gezien ‘s werelds eerste volledige biologisch afbreekbare outdoorschoen. Het is namelijk de enige schoen met een zogenoemde Green Leaf-certificering, een certificering die bevestigd dat de schoen 100% biologisch afbreekbaar is. Ten opzichte van een ‘conventionele’ schoen, zoals de klassieke Scarpa Mojito, wordt de Mojito Bio maar liefst 10 keer sneller afgebroken. 

Green Manifesto

Scarpa zet zich in voor een steeds “groener” aanbod. Zo lanceerde het onlangs het Green Manifesto – een initiatief om Scarpa-producten steeds duurzamer te gaan ontwikkelen. De introductie van de Mojito Bio maakt uiteraard onderdeel uit van dit initiatief. 

Ander concept

Daar waar de vele Mojito-varianten de afgelopen jaren dicht bij het klassieke ontwerp bleven, heeft Scarpa bij de Mojito Bio diverse opvallende veranderingen gemaakt. Zo hebben de Italiaanse ontwerpers ervoor gekozen om de twee meest herkenbare elementen van de klassieke Mojito – de rubberen hiel en rubberen toebox – achterwege te laten. 

De rubberen elementen van de klassieke Mojito waren namelijk allesbehalve duurzaam. Het vervaardigen van rubber zelf is een zeer vervuilend proces en het ‘stempelen’ van het rubber in de juiste vorm zorgt voor veel onbruikbaar restproduct.

Daarnaast heeft Scarpa ook andere niet-duurzame onderdelen, zoals de metalen oogjes voor de veters, vervangen door een duurzame alternatief. De zool is vervaardigd van een mix van natuurlijk rubber en synthetisch materiaal. 

Scarpa Mojito is een begrip

De klassieke Scarpa Mojito is een begrip onder outdoor liefhebbers. Vanwege het succes bracht Scarpa de afgelopen jaren diverse varianten van de outdoorschoen op de markt. Zo is er een waterdichte GTX-versie, een aparte variant voor zowel heren als dames, een middelhoge versie en zelfs een model van spijkerstof. De Mojito Bio is de nieuwste toevoeging aan de Mojito-modellenreeks.

Bestellen bij Bergfreunde.nl

Helaas is de Scarpa Mojito Bio lang niet overal te koop. Maar je kunt deze schoenen probleemloos bestellen bij Bergfreunde.nl, een van de allergrootste en bekendste webshops op outdoorgebied. Ze zijn geschikt voor smalle tot normale voeten. Als je brede voeten hebt, kun je bij Bergfreunde.nl misschien beter zoeken naar outdoorschoenen van bijvoorbeeld Merrel of Hanwag.

Scarpa Mojito Bio outdoorschoenen

Meer buitensport & outdoor nieuws

Duer jeans om te hiken

Eindelijk jeans waarmee je wél kunt hiken!

Hiken met jeans is heel vaak een crime. Sportleggings bieden ook niet altijd uitkomst en niet iedereen wil meteen met een wandelbroek gaan hiken. Er is dus een kloof tussen outdoorkleding en vrijetijdskleding. Die kloof wordt nu wat meer gedicht nu er jeans op de markt komen waarmee je wél kunt hiken.
Outdoor Research Superstrand jack hoodie

Amerikaanse Outdoor Research introduceert nieuwe ‘Superstrand’ synthetische jassen

Het Amerikaanse merk Outdoor Research introduceert met de ‘SuperStrand’-jassen haar relatief warmste jassen ooit. Dit is volgens het in Seattle gevestigde bedrijf te danken aan de nieuw ontwikkelde SuperStrand isolatie – een materiaal dat de voordelen van dons en synthetische voering combineert. Outdoor Research slaat met deze nieuwe lijn synthetische jassen de brug tussen ‘klassieke’