Primus brengt verbeterde versie van Lite Plus kooksysteem uit

Het Primus Lite Plus is al vele jaren een van de populairste alles-in-één kooksystemen. Maar het kan altijd beter. Daarom brengt Primus dit seizoen een verbeterde versie van deze bestseller uit. Het vernieuwde Primus kooksysteem, dat uit een geïntegreerde brander en pan bestaat, heeft naar verluid een “nieuw en verbeterd, milieuvriendelijker ontwerp” met “slimme functies en innovatieve brandertechnologie”.

De verbeteringen zijn niet enorm maar dat was ook niet direct noodzakelijk. Zelfs de originele Primus Plus kookset was al bijna perfect en voldoet ook nu nog prima. Daarom hanteert Primus bij dit soort producten het ‘if ain’t broke, don’t fix it’-principe waarbij het merk trouw blijft aan het bewezen concept.

Verbeteringen

De nieuwe Lite Plus behoudt dan ook de zeer efficiënte en superstabiele 1.500 W branderkop met piëzo-ontsteking. Door het geavanceerde concept zit de branderkop heel dicht op de gaspatroon. Daardoor is het gehele apparaat veel stabieler. Buiten gebruik past de gaspatroon en brander zo in de 500 ml pan. Die pan heeft geïntegreerde windschermen voor een optimale efficiëntie. Dit zorgt voor een snelle kooktijd bij een zo gering mogelijk beperkt.

Wel krijgt de Primus Lite Plus een nieuwe gasklep met een grote bedieningsknop. Daardoor kun je de brander veel makkelijker regelen, ook met koude handen of met handschoenen aan. Ook heeft de pan, die is vervaardigd van hard, geanodiseerd aluminium, meerdere verbeteringen ondergaan. De pan heeft nu bijvoorbeeld een geïntegreerde schenktuit. Dat maakt het een stuk makkelijker om kokend water in kopjes of zakjes gevriesdroogd voedsel te gieten.

Verbeterde 2021 Primus Lite Plus kookset

Verder is ook het deksel verbeterd, dat maakt Primus nu van 95% bioplastic. Door het verbeterde, voorgevormde ontwerp kan het deksel voortaan ook als beker worden gebruikt. Ook de pan zelf kan, dankzij het handige webbing handvat, als beker worden gebruikt. Dat handvat kan ook worden gebruikt om de kookset tegen omvallen te behoeden op een onvaste ondergrond. Daarvoor levert Primus overigens ook een bioplastic voetstuk bij de Lite Plus.

Bovendien rustte Primus de G-1000 Eco buitenhoes uit met een nieuwe, kurken voering. Deze biedt extra isolatie en beschermt de handen als die de pan tijden het eten vasthouden. Tot de verbeteringen horen ook een iets verbeterde opberghoes die een geïntegreerd vakje voor het opbergen van een spork of lepel heeft en in zes nieuwe kleuren leverbaar is.

De Primus Lite Plus kost €139,95, weegt 402 gram en is verkrijgbaar via de webshop van Primus en (online) bij de bekende buitensportwinkels.

 

Plaats een reactie

− 1 = 6

Meer buitensport & outdoor nieuws

SOTO Fusion Trek gasbrander

SOTO’s Fusion Trek: gasbrander met voorkamer voor optimale prestaties

SOTO, de Japanse specialist in hoogwaardige lichtgewicht gas- en benzinebranders, lanceert na een ontwikkelingstijd van meer dan twee jaar een model met een afneembare cartridge. Hoewel de Fusion Trek gasbrander er qua uiterlijk betrekkelijk eenvoudig uitziet, is deze wel een staaltje van verregaande kennis van de materie en hoogwaardige technologie.
GSI Microlite 570 Tour: lichtgewicht thermosfles

GSI Microlite 570 Tour: ultralichte thermosfles

Het Amerikaanse outdoormerk GSI Outdoors introduceert een nieuwe lichtgewicht thermosfles. Met een gewicht van slechts 260 gram mag de Microlite 570 Tour met recht een ultralichtgewicht thermosfles worden genoemd. Hij is ongeveer 30 procent lichter dan de meeste conventionele isolerende drinkflessen.