Extra comfortabele EtherLight slaapmat van Sea to Summit

Wie bij voorkeur op de zij slaapt, zal het comfort van de meeste lichtgewicht slaapmatjes onvoldoende vinden. De nieuwe ultralichte EtherLight XT slaapmat moet daar verandering in gaan brengen. Deze nieuwe, 10 centimeter dikke slaapmat van Sea to Summit is namelijk ideaal voor zijslapers. Dankzij de dikte van de mat kun je wat verder in de slaapmat wegzakken zonder de bodem te raken.

Innovatieve celstructuur

Het slaapcomfort van de nieuwe EtherLight XT slaapmat komt niet alleen door de dikte, maar ook door de Air Sprung Cells in de slaapmat. Deze verdelen de druk optimaal door de innovatieve celstructuur. De slaapmat is daardoor niet alleen zachter maar ook stiller en erg comfortabel.

Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Ultralichtgewicht

Het lage gewicht van 350 gram maakt de EtherLight XT de ideale slaapmat voor lichtgewicht kampeerders. Dit lage gewicht is te danken aan de grote luchtkamers. Hierdoor zijn er minder puntlassen en is er ook minder materiaal benodigd. De speciale lus-technologie in de puntlassen geeft meer ruimte tussen de boven- en onderzijde. Hierdoor ontstaat er een slaapmat met een dikte van maar liefst 10 cm, wat uiteraard zijn voordelen voor het slaapcomfort heeft.

Thermolite

Die dikte van 10 centimeter kun je natuurlijk ook bereiken met een luchtbed. Maar een normaal luchtbed isoleert slechts zeer matig. De EtherLight XT isoleert dankzij de speciale celstructuur aanzienlijk beter. Wie onder koude omstandigheden gaat kamperen en een nog beter geïsoleerde slaapmat zoekt, kan kiezen voor de versie met iThermolite-isolatie. Deze extra goed geïsoleerde versie van de EtherLight XT zorgt ervoor dat je ook lekker warm blijft als de mat op een koude ondergrond ligt. Daarnaast heeft Sea to Summit ook een speciale versie voor vrouwen op de markt gebracht. Deze slaapmat is uiteraard aangepast aan de vrouwelijke vormen en heeft ook een dikkere Thermolite-isolatielaag zodat je de warmte nog beter vasthoudt. De Pillowlock voorkomt dat je kussen gaat schuiven als je je nog eens lekker omdraait.

Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Bewaarzak is luchtpomp

De bewaarzak van de EtherLight XT blijkt een slimme, innovatieve luchtpomp te zijn. Met deze slimme Airstream Pumpsack pomp je in no-time je slaapmat op. Om de slaapmat op te blazen en leeg te laten lopen heeft Sea to Summit een multifunctioneel ventiel ontwikkeld. Dit integreert een inlaatopening met een ventiel wat luchtuitstroom voorkomt voordat je het ventiel afsluit. Er zit ook een fijne afstelmogelijkheid op om de juiste hoeveelheid lucht te regelen.

Informatie

De Sea to Summit EtherLight XT slaapmat is niet alleen verkrijgbaar bij buitensportzaken zoals Bever maar ook bij webshops zoals bol.com. De slaapmat is er in de maten Small (168 x 55 x 10 cm), Regular (183 x 55 x 10 cm) en Large (198 x 64 x 10 cm). De Regular heeft opgerold een afmeting van slechts 19 x 9 cm en weegt 350 gram. De consumentenadviesprijs bedraagt € 175 voor de normale slaapmat en € 209 voor de geïsoleerde versie.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.