MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.

MSR Front Range Tarp Shelter

Veelzijdig en licht

MSR Front Range tentJe kunt hem voor veel verschillende activiteiten gebruiken. Of je nu gaat hiken of ergens hoog in de bergen gaat kamperen of toerskiën, de MSR Front Range Tarp Shelter is er klaar voor. Dat komt niet alleen door het extreem lage gewicht van 740 gram maar ook omdat je de tent heel eenvoudig kunt opzetten. Door het kleine aantal afspanpunten kun je hem bijna overal opzetten.

Meer dan alleen een tarp

In een tijd waarin de boogtenten de klassieke noktenten min of meer hebben doen verdwijnen, is het ook leuk om te zien dat de noktenten weer terugkomen. De Front Range Tarp Shelter is een eenstoks tent waarbij je je skistokken of trekkingstokken als tentstok gebruikt. Zoals de naam natuurlijk al zegt is het eigenlijk alleen maar een afdak, maar dan wel een heel mooi afdak, wat je kunt vergelijken met een losse buitentent. Door de vorm biedt hij ook aanzienlijk meer bescherming dan de klassieke tarp. Want dat is echt alleen een dak boven je hoofd terwijl de Front Range Tarp Shelter min of meer een volwaardige tent is. Dankzij de relatief grote hoogte (de nok is 162 centimeter hoog) kun je er comfortabel onder zitten.

MSR Front Range Bug/Floor Insert

Losse binnentent

Wie wat meer beschutting en ook een grondzeil wil, kan bovenstaande Front Range Bug/Floor Insert bestellen. Dit is een binnentent met mesh wanden. Hiermee maak je van de tarp een volwaardige tent. Daar wordt hij uiteraard ook een stukje zwaarder. Met een totaalgewicht van 1620 gram is het nog steeds een ultralichtgewicht tentje dat onderdak voor vier personen biedt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Front Range Tarp Shelter en bijpassende Bug/Floor Insert zijn voorjaar 2020 verkrijgbaar. De tarp in groen en oranje, de insert alleen in rood. De adviesprijzen zijn $ 279,95 respectievelijk $ 249,95. Ze zullen in Nederland waarschijnlijk verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportspecialisten.

Kijk nu bij Bever of je deze MSR tarp en insert al kunt bestellen.

Plaats een reactie

77 − = 72

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest…
Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.