MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.

MSR Front Range Tarp Shelter

Veelzijdig en licht

MSR Front Range tentJe kunt hem voor veel verschillende activiteiten gebruiken. Of je nu gaat hiken of ergens hoog in de bergen gaat kamperen of toerskiën, de MSR Front Range Tarp Shelter is er klaar voor. Dat komt niet alleen door het extreem lage gewicht van 740 gram maar ook omdat je de tent heel eenvoudig kunt opzetten. Door het kleine aantal afspanpunten kun je hem bijna overal opzetten.

Meer dan alleen een tarp

In een tijd waarin de boogtenten de klassieke noktenten min of meer hebben doen verdwijnen, is het ook leuk om te zien dat de noktenten weer terugkomen. De Front Range Tarp Shelter is een eenstoks tent waarbij je je skistokken of trekkingstokken als tentstok gebruikt. Zoals de naam natuurlijk al zegt is het eigenlijk alleen maar een afdak, maar dan wel een heel mooi afdak, wat je kunt vergelijken met een losse buitentent. Door de vorm biedt hij ook aanzienlijk meer bescherming dan de klassieke tarp. Want dat is echt alleen een dak boven je hoofd terwijl de Front Range Tarp Shelter min of meer een volwaardige tent is. Dankzij de relatief grote hoogte (de nok is 162 centimeter hoog) kun je er comfortabel onder zitten.

MSR Front Range Bug/Floor Insert

Losse binnentent

Wie wat meer beschutting en ook een grondzeil wil, kan bovenstaande Front Range Bug/Floor Insert bestellen. Dit is een binnentent met mesh wanden. Hiermee maak je van de tarp een volwaardige tent. Daar wordt hij uiteraard ook een stukje zwaarder. Met een totaalgewicht van 1620 gram is het nog steeds een ultralichtgewicht tentje dat onderdak voor vier personen biedt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Front Range Tarp Shelter en bijpassende Bug/Floor Insert zijn voorjaar 2020 verkrijgbaar. De tarp in groen en oranje, de insert alleen in rood. De adviesprijzen zijn $ 279,95 respectievelijk $ 249,95. Ze zullen in Nederland waarschijnlijk verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportspecialisten.

Kijk nu bij Bever of je deze MSR tarp en insert al kunt bestellen.