MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.

MSR Front Range Tarp Shelter

Veelzijdig en licht

MSR Front Range tentJe kunt hem voor veel verschillende activiteiten gebruiken. Of je nu gaat hiken of ergens hoog in de bergen gaat kamperen of toerskiën, de MSR Front Range Tarp Shelter is er klaar voor. Dat komt niet alleen door het extreem lage gewicht van 740 gram maar ook omdat je de tent heel eenvoudig kunt opzetten. Door het kleine aantal afspanpunten kun je hem bijna overal opzetten.

Meer dan alleen een tarp

In een tijd waarin de boogtenten de klassieke noktenten min of meer hebben doen verdwijnen, is het ook leuk om te zien dat de noktenten weer terugkomen. De Front Range Tarp Shelter is een eenstoks tent waarbij je je skistokken of trekkingstokken als tentstok gebruikt. Zoals de naam natuurlijk al zegt is het eigenlijk alleen maar een afdak, maar dan wel een heel mooi afdak, wat je kunt vergelijken met een losse buitentent. Door de vorm biedt hij ook aanzienlijk meer bescherming dan de klassieke tarp. Want dat is echt alleen een dak boven je hoofd terwijl de Front Range Tarp Shelter min of meer een volwaardige tent is. Dankzij de relatief grote hoogte (de nok is 162 centimeter hoog) kun je er comfortabel onder zitten.

MSR Front Range Bug/Floor Insert

Losse binnentent

Wie wat meer beschutting en ook een grondzeil wil, kan bovenstaande Front Range Bug/Floor Insert bestellen. Dit is een binnentent met mesh wanden. Hiermee maak je van de tarp een volwaardige tent. Daar wordt hij uiteraard ook een stukje zwaarder. Met een totaalgewicht van 1620 gram is het nog steeds een ultralichtgewicht tentje dat onderdak voor vier personen biedt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Front Range Tarp Shelter en bijpassende Bug/Floor Insert zijn voorjaar 2020 verkrijgbaar. De tarp in groen en oranje, de insert alleen in rood. De adviesprijzen zijn $ 279,95 respectievelijk $ 249,95. Ze zullen in Nederland waarschijnlijk verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportspecialisten.

Kijk nu bij Bever of je deze MSR tarp en insert al kunt bestellen.

Plaats een reactie

9 + 1 =

Relevant buitenspoort & outdoor nieuws

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.
Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Extra comfortabele EtherLight slaapmat van Sea to Summit

Wie bij voorkeur op de zij slaapt, zal het comfort van de meeste lichtgewicht slaapmatjes onvoldoende vinden. De nieuwe ultralichte EtherLight XT slaapmat moet daar verandering in gaan brengen. Deze nieuwe, 10 centimeter dikke slaapmat van Sea to Summit is namelijk ideaal voor zijslapers. Dankzij de dikte van de mat kun je wat verder in…
Mountainsmith Mountain Tipi model 2019:

Mountainsmith Mountain Tipi model 2019: lichter en ruimer

Patrick Smith is niet alleen oprichter van het iconische buitensportmerk Mountainsmith. Hij was ook een legendarische berggids die soms wel eens meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Om daar een goed onderdak te hebben, ontwikkelde hij voor zichzelf een tent, die hij Mountain Tipi noemde. Deze tent was voor…
Tarptent Aeon Li lichtgewicht tent

Tarptent Aeon Li: superlichtgewicht tentje van Dyneema

Dyneema wordt steeds vaker gebruikt voor producten in de buitensportbranche. Logisch, want het is licht en ijzersterk. We zien dat Dyneema niet alleen wordt toegepast in bijvoorbeeld touwen en riemen, maar ook in tenten. Het Amerikaanse bedrijf Tarptent maakt er bijvoorbeeld mooie lichtgewicht tentjes van. Een nieuw model in de collectie van Tarptent is de…