Mountainsmith Mountain Tipi model 2019: lichter en ruimer

Patrick Smith is niet alleen oprichter van het iconische buitensportmerk Mountainsmith. Hij was ook een legendarische berggids die soms wel eens meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Om daar een goed onderdak te hebben, ontwikkelde hij voor zichzelf een tent, die hij Mountain Tipi noemde. Deze tent was voor Patrick Smith ook de aanleiding om Mountainsmith op te richten.

Outdoor Retailer Summer Market

Dat was 40 jaar geleden. Mountainsmith bestaat ook al zo lang en heeft dus een jubileum te vieren. Reden om een vernieuwde uitvoering de klassieke Mountain Tipi te ontwikkelen. Mountainsmith presenteerde dit vernieuwde model afgelopen zomer op de Outdoor Retailer Summer Market in Denver, met de mededeling dat dit model in seizoen 2019 op de markt zou komen. Dat is inderdaad het geval, de tent is inmiddels verkrijgbaar bij de Mountainsmith dealers en bij diverse webshops.

Mountain Tipi model 2019

Mountainsmith handhaafde het klassieke en bewezen model van de Mountain Tipi. Het bedrijf combineerde het met moderne materialen en innovatieve productietechnieken. Op die manier voldoet de Mountain Tipi weer helemaal aan wat de hedendaagse kampeerder nodig heeft. Je kunt hem dankzij het Fast-Fly systeem razendsnel opzetten. Bovendien biedt het verbeterde ontwerp van de tent ook iets meer ruimte. Ook is de nieuwe Mountain Tipi lichter. Voor de buitentent wordt nu bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gesiliconiseerd ripstop nylon. Ondanks de ruime oppervlakte van net geen vijf vierkante meter weegt de Mountain Tipi model 2019 minder dan twee kilo.

Binnentent en buitentent apart opzetten

Bovendien kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, heel wat gewicht besparen door alleen de buitentent of binnentent op te zetten. Je kunt ze namelijk ook apart van elkaar opzetten. Zo kun je de buitentent gebruiken als je alleen beschutting voor de regen nodig hebt, of de binnentent als je bescherming tegen muggen en ander ongedierte nodig hebt. Al met al is de nieuwe Mountain Tipi een tent met heel wat gebruiksmogelijkheden die tegen een aantrekkelijke prijs van $ 249,95 wordt aangeboden.

Plaats een reactie

42 + = 50

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest…
Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.