Mountainsmith Mountain Tipi model 2019: lichter en ruimer

Patrick Smith is niet alleen oprichter van het iconische buitensportmerk Mountainsmith. Hij was ook een legendarische berggids die soms wel eens meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Om daar een goed onderdak te hebben, ontwikkelde hij voor zichzelf een tent, die hij Mountain Tipi noemde. Deze tent was voor Patrick Smith ook de aanleiding om Mountainsmith op te richten.

Outdoor Retailer Summer Market

Dat was 40 jaar geleden. Mountainsmith bestaat ook al zo lang en heeft dus een jubileum te vieren. Reden om een vernieuwde uitvoering de klassieke Mountain Tipi te ontwikkelen. Mountainsmith presenteerde dit vernieuwde model afgelopen zomer op de Outdoor Retailer Summer Market in Denver, met de mededeling dat dit model in seizoen 2019 op de markt zou komen. Dat is inderdaad het geval, de tent is inmiddels verkrijgbaar bij de Mountainsmith dealers en bij diverse webshops.

Mountain Tipi model 2019

Mountainsmith handhaafde het klassieke en bewezen model van de Mountain Tipi. Het bedrijf combineerde het met moderne materialen en innovatieve productietechnieken. Op die manier voldoet de Mountain Tipi weer helemaal aan wat de hedendaagse kampeerder nodig heeft. Je kunt hem dankzij het Fast-Fly systeem razendsnel opzetten. Bovendien biedt het verbeterde ontwerp van de tent ook iets meer ruimte. Ook is de nieuwe Mountain Tipi lichter. Voor de buitentent wordt nu bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gesiliconiseerd ripstop nylon. Ondanks de ruime oppervlakte van net geen vijf vierkante meter weegt de Mountain Tipi model 2019 minder dan twee kilo.

Binnentent en buitentent apart opzetten

Bovendien kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, heel wat gewicht besparen door alleen de buitentent of binnentent op te zetten. Je kunt ze namelijk ook apart van elkaar opzetten. Zo kun je de buitentent gebruiken als je alleen beschutting voor de regen nodig hebt, of de binnentent als je bescherming tegen muggen en ander ongedierte nodig hebt. Al met al is de nieuwe Mountain Tipi een tent met heel wat gebruiksmogelijkheden die tegen een aantrekkelijke prijs van $ 249,95 wordt aangeboden.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.