Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2022

Op 30 april vond de uitreiking van de Wandelgemeente van het Jaar 2022 plaats. Vorig jaar ging de titel naar de gemeente Loon op Zand. Dit jaar is de gemeente Lochem gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Hoe treffend was de locatie van de prijsuitreiking: in het zonovergoten ‘Wandeldorp Barchem’, dat deel uitmaakt van de gemeente Lochem.

Prijsuitreiking

Het was al vroeg druk op het gezellige dorpspleintje in Barchem, toen daar zaterdagochtend de prijsuitreiking plaats vond. Behalve de talloze geïnteresseerden die naar de uitreiking waren gekomen, waren er uiteraard ook de nodige genodigden. Onder hen bevond zich Wethouder Eric-Jan de Haan, die namens de gemeente Lochem het fraaie beeldje in ontvangst mocht nemen. Dit bronzen beeldje was speciaal voor de winnaar van de strijd om de Wandelgemeente van het Jaar vervaardigd door kunstenaar Theo van Eldik. Uiteraard hield uitgever Eef van den Brink van wandelkrant ‘te voet’ en korte toespraak. Aansluitend ging het woord naar de wethouder, die aangaf erg blij te zijn dat Lochem is gekozen tot de Wandelgemeente van het Jaar 2022, wat ook werd bevestigd door Laura van der Linde, de regiocoördinator Lochem Stichting Achterhoek Toerisme.

Wandelnetwerk

Het ‘Wandeldorp Barchem’, dat zoals gezegd in de gemeente Lochem ligt, heeft de laatste jaren veel werk verricht om wandelaars zoveel mogelijk naar de zin te maken. Er is naast de al bestaande wandelroutes in deze regio een gevarieerd, goed bewegwijzerd wandelnetwerk opgezet. Ook bekende evenementen van de zeer actieve wandelvereniging DOS dragen hier natuurlijk aan bij, in de vorm van diverse dagwandeltochten alsmede de populaire Barchemse 4daagse.

Afwisselend landschap is grote troef

Voor de wandelaar is het puur genieten in en rond Lochem. Het stadje zelf biedt al heel wat vertier en gezelligheid maar de grootste troep van de gemeente Lochem is de afwisselende natuur. De gemeente strekt zich uit van de bekende Barchemse Berg en Lochemse berg tot de uiterwaarden van de IJssel. Daartussen bevindt zich een enorm afwisselend landschap, zoals het Grote Veld (foto boven), de Gorsselse Heide, de sfeervolle meanderende rivier de Berkel en verschillende landgoederen zoals Ampsen en Jopppe. Ook de dorpjes in de gemeente Lochem hebben het nodige te bieden. Door het afwisselende landschap hebben die dorpjes en buurtschappen ook allemaal hun eigen karakter.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Trekkingplatze wildkamperen in Duitsland

Wildkamperen in Duitsland? Dat kan ook op de Trekkingplätze!

Het is de droom van menig wandelaar of andere avonturier: wildkamperen. Dit kon in Nederland op paalkampeerplaatsen maar de meesten daarvan zijn vanwege overlast gesloten. In Duitsland is wildkamperen behalve op enkele Biwakplätze niet toegestaan. Gelukkig hebben ze daar nóg een mogelijkheid: de zogenoemde ‘Trekkingplätze’!
Guernsey wandelen

Eindeloos wandelen op Guernsey Spring Walking Festival 2019

Dit voorjaar vindt op Guernsey het Spring Walking Festival 2019. Het evenement wordt dit jaar gehouden van 25 mei tot en met 9 juni en is een absolute must voor wandelliefhebbers. Je kunt gedurende deze dagen bijna eindeloos wandelen waarbij je de keus hebt uit maar liefst 56 wandeltochten. Dit is natuurlijk dé manier om