Liever kayakken dan rondhangen bij het zwembad

De Franse organisatie Huttopia is specialist in natuurcampings en –accommodaties. Huttopia is een voorstander van wifi-loze dagen. Dagen waarop je écht vakantie viert en het leven niet in beslag wordt genomen door de inbox, social media en chatberichten. Daarom hebben de 37 Huttopia Campings en Villages beperkte of soms zelfs geen wi-fi. De Huttopia-locaties zijn allemaal met zorg gekozen en liggen midden in de natuur. Hier wacht de gasten niet alleen een scala aan outdoor activiteiten, maar ook rust, stilte en de ideale omgeving voor kleine geluksmomentjes.

Rust

Wie vakantie viert bij Huttopia, zal pas duidelijk merken wat het uitgangspunt ‘Weg van de hectiek’ inhoudt. De groene omgeving nodigt uit om de natuur te (her)ontdekken. Dat betekent liever kayakken door de Gorges de Verdon of fietsen in de omgeving, dan dagenlang rondhangen aan het zwembad of ‘hutje-mutje’ aan de barbecue. Gasten hebben de keuze uit allerlei buitenactiviteiten maar wie toe is aan rust vindt deze ook.

Kamperen in de natuur

Bij de oprichting van het merk in 1999 hadden Céline en Philippe Bossanne een heel duidelijk beeld voor ogen. Geïnspireerd door de Noord-Amerikaanse vorm van kamperen in de natuur, creëerden zij een nieuw concept dat met niets op de markt vergelijkbaar is. Veel groen, ruime plaatsen en zoveel mogelijk één met de natuur. ‘Wij merken dat ons concept aanspreekt. Veel mensen zijn het contact met de natuur een beetje verloren, vooral wanneer ze in een stedelijke omgeving wonen. Bij ons vinden ze dat terug en zo komen ook kinderen weer in aanraking met natuur. Een verblijf in een mooie omgeving betekent overigens niet dat je direct moet inleveren op gemak en comfort, zoals een goed bed. Iedereen wil een goede nachtrust en lekker slapen’, aldus mede-oprichter en mede-eigenaar Céline Bossanne.

Frankrijk wandelen hiken natuur

Huttopia Campings en Villages

De Huttopia Campings en Villages bieden veel vrije natuur, overnachtingsmogelijkheden in een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets. De variatie is groot, van stevige safaritenten tot houten chalets. De grootte en inrichting loopt uiteen van een knusse tweepersoons tent met een comfortabel bed tot een blokhut met volledig ingerichte keuken, een zithoek, houtkachel en verschillende slaapkamers. Maar je kunt op de campings ook gewoon een standplaats huren om daar jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper neer te zetten. Ook daar word je omgeven door rust, ruimte en natuur.

Vrijheid en buitenleven

Deze goed doordachte visie biedt de gasten een vakantie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan. Hiermee presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 37 eigen locaties in Frankrijk en 3 in Noord-Amerika. Een Huttopia-locatie in Nederland is n ontwikkeling. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. Voor informatie: www.huttopia.com.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Mont Blanc beklimmen

Mont Blanc beklimmen? Dat doe je zo!

Het is de droom van menig avonturier: de hoogste berg van de Alpen, de Mont Blanc, bedwingen. Maar de top van de Mont Blanc is niet zo heel makkelijk te beklimmen. Een uitdaging dus. Hoe kun je dit dan het beste aanpakken? Dat leggen wij in dit artikel uit.