De Big 5 Bike Challenge in Saalbach-Hinterglemm is de ultieme uitdaging voor de mountainbiker

De Oostenrijkse ‘mountainbikeregio’ Saalbach-Hinterglemm is dé ideale vakantiebestemming voor de fervente mountainbiker. Helemaal met de nieuwe Big 5 Bike Challenge, dé ultieme downhill uitdaging met maar liefst 5000 hoogtemeters bergafwaarts.

Over maar liefst vijf bergtoppen

De ‘5’ in Big 5 Bike Challenge staat voor meerdere dingen. Ten eerste verwijst het naar de maar liefst 5000 hoogtemeters die je bergafwaarts aflegt tijdens de uitdaging. Daarnaast is het een verwijzing naar de vijf bergtoppen die je – met behulp van gondels – bedwingt.

De Big 5 Bike Challenge in Saalbach-Hinterglemm is de ultieme uitdaging voor de mountainbiker 1

De Challenge is een regelrechte droombestemming voor liefhebbers van downhill. Veel bergop hoef je namelijk dankzij de zes gondels niet te fietsen. De in totaal 60 kilometer die je gedurende de dag aflegt is daarom nagenoeg helemaal bergafwaarts.

Uiteraard kan de Challenge ook geheel op eigen kracht, zonder de kabelbanen, worden gereden, al is dit alleen weggelegd voor de meest ervaren en conditioneel sterke fietsers.

Schönheit der Bergwelt

De regio Saalbach-Hinterglemm staat bekend als een waar mountainbikemekka. In deze Oostenrijke streek vind je namelijk niet alleen veel uiteenlopende trails en uitstekende faciliteiten (fietsverhuur & overnachting), óók is de omgeving simpelweg prachtig. De Big 5 Bike Challenge is een van de beste manieren om de regio te leren kennen en te genieten van de prachtige natuur, de “Schonheit der Bergwelt”.

De Big 5 Bike Challenge in Saalbach-Hinterglemm is de ultieme uitdaging voor de mountainbiker 2

Naast de Big 5 Challenge zijn er in het gebied nog tal van andere trails op diverse niveaus. Dit maakt Saalbach-Hinterglemm ook een geschikte bestemming voor mountainbikers die het liever wat rustiger aan doen. Kijk voor meer routes op www.saalbach.com.

MTB-hotel Hasenauer: de ideale uitvalsbasis voor de Big 5 Challenge


Hotel Hasenauer (****) staat bekend als de perfecte uitvalsbasis in de regio. Dit ‘mountainbike-hotel’ wordt namelijk gerund door een familie van fanatieke mountainbikers! De zoon van de eigenaar, Fritz Steger, is bijvoorbeeld een professionele MTB-gids die clinics geeft en mountainbikes verhuurt.

De Big 5 Bike Challenge in Saalbach-Hinterglemm is de ultieme uitdaging voor de mountainbiker 3

Het onlangs gerenoveerde hotel beschikt over (familie)kamers, suites, studio’s, een Spa-welness, fitnesslounge en verwarm buitenzwembad. Bij de familie Steger kun je terecht met al je vragen over sporten in de regio, evenals voor gezamenlijke wandelingen en fietstochten. Ook kun je bij Hotel Hasenauer de Big 5 Challenge boeken.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Mont Blanc beklimmen

Mont Blanc beklimmen? Dat doe je zo!

Het is de droom van menig avonturier: de hoogste berg van de Alpen, de Mont Blanc, bedwingen. Maar de top van de Mont Blanc is niet zo heel makkelijk te beklimmen. Een uitdaging dus. Hoe kun je dit dan het beste aanpakken? Dat leggen wij in dit artikel uit.
Kayakken Gorges du Verdon Frankrijk Provence

Liever kayakken dan rondhangen bij het zwembad

De Franse organisatie Huttopia is specialist in natuurcampings en –accommodaties. Huttopia is een voorstander van wifi-loze dagen. Dagen waarop je écht vakantie viert en het leven niet in beslag wordt genomen door de inbox, social media en chatberichten. Daarom hebben de 37 Huttopia Campings en Villages beperkte of soms zelfs geen wi-fi. De Huttopia-locaties zijn