Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tenten met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien deze Big Agnes tenten er dankzij de prachtige kleur ook nog eens fantastisch uit. Kortom, tenten waar iedere lichtgewicht kampeerder vrolijk van zal worden.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Verbeterde modellen

Hoe goed deze meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde Big Agnes tenten ook zijn, het kan altijd beter. Daarom heeft Big Agnes besloten om deze tenten voor komend kampeerseizoen (2020) nog beter te maken. Ook de 2020-modellen van de Copper Spur zijn verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoons versie. Qua gebruiksmogelijkheden voldoen ze nog steeds uitstekend en ook de aluminium DAC-stokken zijn uiteraard behouden. Maar daarnaast verbeterde Big Agnes de deuren voor de luifel. Verder liet Big Agnes een geheel ultralicht ripstop nylon voor de nieuwe Copper Spur tenten vervaardigen. Ook geeft Big Agnes de Copper Spur een nieuwe TipLok Tent Buckle.

Ultralichtgewicht tenten

Zoals gezegd is de Copper Spur-serie verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoonsversie. Het zijn ultralichtgewicht tentjes en dat merk je aan het lage gewicht. De kleinste weegt 1,08 kilo, de grootste weegt slechts 2,58 kilo voor de 4-persoons versie. De 2- en 3-persoonsuitvoeringen zijn al beperkt leverbaar. De 4-persoons versie wordt later in productie genomen terwijl de 1-persoons uitvoering momenteel exclusief verkrijgbaar is bij de Amerikaanse buitensportketen REI.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes tenten kopen

Big Agnes tenten zijn niet zo makkelijk te vinden en te koop in Nederland. Je vindt ze sowieso bij de grote webshop Bergfreunde.nl. Ook Amazon, dat sinds kort ook de Nederlandse website operationeel heeft, heeft een aantal tenten van Big Agnes in het assortiment.