Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tenten met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien deze Big Agnes tenten er dankzij de prachtige kleur ook nog eens fantastisch uit. Kortom, tenten waar iedere lichtgewicht kampeerder vrolijk van zal worden.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Verbeterde modellen

Hoe goed deze meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde Big Agnes tenten ook zijn, het kan altijd beter. Daarom heeft Big Agnes besloten om deze tenten voor komend kampeerseizoen (2020) nog beter te maken. Ook de 2020-modellen van de Copper Spur zijn verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoons versie. Qua gebruiksmogelijkheden voldoen ze nog steeds uitstekend en ook de aluminium DAC-stokken zijn uiteraard behouden. Maar daarnaast verbeterde Big Agnes de deuren voor de luifel. Verder liet Big Agnes een geheel ultralicht ripstop nylon voor de nieuwe Copper Spur tenten vervaardigen. Ook geeft Big Agnes de Copper Spur een nieuwe TipLok Tent Buckle.

Ultralichtgewicht tenten

Zoals gezegd is de Copper Spur-serie verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoonsversie. Het zijn ultralichtgewicht tentjes en dat merk je aan het lage gewicht. De kleinste weegt 1,08 kilo, de grootste weegt slechts 2,58 kilo voor de 4-persoons versie. De 2- en 3-persoonsuitvoeringen zijn al beperkt leverbaar. De 4-persoons versie wordt later in productie genomen terwijl de 1-persoons uitvoering momenteel exclusief verkrijgbaar is bij de Amerikaanse buitensportketen REI.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes tenten kopen

Big Agnes tenten zijn niet zo makkelijk te vinden en te koop in Nederland. Je vindt ze sowieso bij de grote webshop Bergfreunde.nl. Ook Amazon, dat sinds kort ook de Nederlandse website operationeel heeft, heeft een aantal tenten van Big Agnes in het assortiment.

Meer buitensport & outdoor nieuws

Hilleberg Anaris tent

Hilleberg Anaris: ultra lichtgewicht noktentje voor 3 seizoenen

Hilleberg, de bekende Zweedse tentenmaker, introduceert de Anaris. Deze nieuwe tweepersoonstent is nu eens een keer geen boogtent, maar een noktent. Hiermee volgt Hilleberg de uit Amerika overgewaaide trend van ultralichtgewicht tentjes, gemaakt van Dyneema en soortgelijke materialen.
Nordisk tent lichtgewicht Lofoen 1LW

Nordisk kampeerset van amper één kilo

Vroeger was je al blij als je een eenpersoonstentje van minder dan anderhalve kilo kon vinden. Tegenwoordig introduceert de Noorse buitensportspecialist Nordisk een complete kampeerset bestaande uit een tent, slaapmat en slaapzak die amper meer dan één kilo wegen.
Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.