Big Agnes Copper Spur tenten worden komend seizoen nóg beter

Toen het bekende Amerikaanse merk Big Agnes in 2008 de Copper Spur tenten introduceerde, had het niet kunnen verwachten dat deze serie ultralichtgewicht tenten zo populair zouden worden. Eigenlijk is dat succes heel logisch. De Big Agnes Copper Spur is een serie ultralichtgewicht tentjes met uitstekende gebruiksmogelijkheden. Bovendien zien ze er dankzij de prachtige kleur ook nog eens fantastisch uit. Kortom, tentjes waar iedere lichtgewicht kampeerder vrolijk van zal worden.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Verbeterd model

Hoe goed deze meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde tentjes ook zijn, het kan altijd beter. Daarom heeft Big Agnes besloten om ze voor komend kampeerseizoen (2020) nog beter te maken. Ook de 2020-modellen van de Copper Spur zijn verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoons versie. Qua gebruiksmogelijkheden voldoen ze nog steeds uitstekend en ook de aluminium DAC-stokken zijn uiteraard behouden. Maar daarnaast verbeterde Big Agnes de deuren voor de luifel. Verder liet Big Agnes een geheel ultralicht ripstop nylon voor de nieuwe Copper Spur tenten vervaardigen. Ook geeft Big Agnes de Copper Spur een nieuwe TipLok Tent Buckle.

Ultralichtgewicht

Zoals gezegd is de Copper Spur-serie verkrijgbaar in een 1-, 2-, 3- en 4-persoonsversie. Het zijn ultralichtgewicht tentjes en dat merk je aan het lage gewicht. De kleinste weegt 1,08 kilo, de grootste weegt slechts 2,58 kilo voor de 4-persoons versie. De 2- en 3-persoonsuitvoeringen zijn al beperkt leverbaar. De 4-persoons versie wordt later in productie genomen terwijl de 1-persoons uitvoering momenteel exclusief verkrijgbaar is bij de Amerikaanse buitensportketen REI.

Big Agnes Copper Spur ultralichtgewicht tenten

Big Agnes tenten kopen

Big Agnes tenten zijn niet zo makkelijk te vinden en te koop in Nederland. Je vindt ze sowieso bij de grote webshop Bergfreunde.nl. Ook Amazon, dat sinds kort ook de Nederlandse website operationeel heeft, heeft een aantal tenten van Big Agnes in het assortiment.

Plaats een reactie

+ 33 = 38

Relevant buitensport & outdoor nieuws

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Vernieuwde Exped Waterbloc Pro-slaapzak is nog lichter

Ultralichtgewicht hikers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen, hebben ongetwijfeld wel eens naar de Exped Waterbloc slaapzak gekeken. Deze waterafstotende slaapzak is licht, warm en van een uitstekende kwaliteit. Er komt dit voorjaar een nieuwe versie van de Waterbloc Pro-slaapzak uit. Deze is een stuk lichter, volgens Exped tot wel 30%.
Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit mummieslaapzakken (Saros, Corus, Vela, Questar

Therm-a-Rest W.A.R.M. Fit slaapzakken bieden net dat beetje meer ruimte

Rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders zweren bij een comfortabele, lichtgewicht slaapzak die je klein kunt inpakken. Dan kom je meestal uit bij een mummieslaapzak. Hierin is het echter vaak lastig om op je zij of buik te slapen. Daarvoor bieden ze gewoon te weinig ruimte. Voor deze mensen is de nieuwe slaapzakkenlijn van Therm-a-Rest…
Vaude Lizard Seamless 2-3P tent

Vaude Lizard Seamless ultralichtgewicht tenten

De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceert een siliconen verlijmingstechniek voor lichtgewicht tenten. Deze nieuwe techniek maakt de tenten lichter, beter waterdicht en sterker. Vaude is de enige tentenmaker die het lukt om gesiliconiseerd tentdoek met succes weet te verlijmen.
Vaude Meglis Eco slaapzak kapok

Vaude brengt innovatieve Meglis Eco slaapzak uit

De nieuwe slaapzak Meglis Eco SYN 700 van de Duitse outdoorspecialist Vaude brengt een hele reeks aan innovaties samen in één slaapzak. De Meglis Eco is dankzij het geraffineerde spiraalvormig gesneden patroon niet alleen zeer spaarzaam in stofgebruik, maar biedt dankzij de speciale stretch-constructie ook het hoogst mogelijke slaapcomfort en een zeer efficiënte warmte-isolatie.

MSR Front Range Tarp Shelter

Het Amerikaanse bedrijf MSR, voluit Mountain Safety Research genoemd, staat bekend om haar grote assortiment hoogwaardige buitensportspullen. Voor komend seizoen introduceert MSR een nieuwe, ultralichtgewicht tent, de Front Range Tarp Shelter. Dit is een veelzijdige, compacte maar ook relatief ruime tent voor maximaal vier personen.